Terzilik yaparak 3 çocuğunu üniversiteye gönderdi – D20Haber
20.04.2024, Cumartesi
13 °C / 18 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. GÜNDEM
  4. /
  5. Terzilik yaparak 3 çocuğunu üniversiteye gönderdi

Terzilik yaparak 3 çocuğunu üniversiteye gönderdi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 28 Kasım 2021 Pazar - 11:54Güncelleme: 28 Kasım 2021 Pazar - 11:54
Terzilik yaparak 3 çocuğunu üniversiteye gönderdi

Denizli’de terzilik yapan 49 Yaşındaki Raziye Kızılkaya, üç çocuğunu üniversiteye gönderdi. Terzi annenin çocuklarından birisi fizyoterapist olurken, iki çocuğunun eğitim süreci devam ediyor.

Raziye Kızılkaya, Kaleiçi Çarşısı’nda yaklaşık 16 yıl önce eşinin desteğiyle terzi dükkanı açtı. Burada çeşitli kıyafetler dikerek elde ettiği gelirle hem aile bütçesine katkıda bulundu hem çocuklarının üniversite eğitimlerini sağladı.

Terziliği biçki-dikiş kursuna giderek öğrendiğini anlatan Kızılkaya, çocuklarının eğitim dönemi gelince eşiyle birlikte terzi dükkanı açmaya karar verdiklerini, yıllardır da işini severek yaptığını söyledi. Sağlığı elverdiği sürece mesleğini yapmayı sürdüreceğini belirten Kızılkaya, şunları kaydetti:

“Çocuklarımı okutmak ve eşime destek olmak için terzilik yapıyorum. Tabi şükür çocuklarımı okutabildim. Büyük kızım fizyoterapist oldu. Ortanca kızım Muğla Sıtkı Kocaman Üniversitesinde hemşirelik okuyor. Küçük kızım ise öğretmenlik okuyor. Biz de eşimle beraber çocuklarımıza destek vermek için çalışmaya devam ediyoruz. Kadınlar, çocuklarının arkasında sağlam durmak ve kendi özgürlüklerini sağlamak için çalışmalı.”

DENİZLİ (İHA)