Denizli Kebabı’na olan ilgisi dizi ve tiyatro oyuncusunu çıraklığa itti – D20Haber
05.05.2024, Pazar
10 °C / 22 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. GÜNDEM
  4. /
  5. Denizli Kebabı’na olan ilgisi dizi ve...

Denizli Kebabı’na olan ilgisi dizi ve tiyatro oyuncusunu çıraklığa itti

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 26 Ekim 2023 Perşembe - 13:26Güncelleme: 26 Ekim 2023 Perşembe - 13:27
Denizli Kebabı’na olan ilgisi dizi ve tiyatro oyuncusunu çıraklığa itti

Dizi ve tiyatro oyuncusu Deniz Han Caner, Denizli Kebabı’nın nasıl yapıldığını öğrenmek için kente gelerek bir kebapçının yanında çıraklık yapmaya başladı.

Aslen Denizlili olan, yaşamını İstanbul’da sürdüren dizi ve tiyatro oyuncusu Deniz Han Caner, gastronomiye merak saldı. Çok sevdiği Denizli Kebabı’nın nasıl yapıldığı öğrenmek adına kente gelen Caner, uzun yıllardır kebapçılık yapan Dursun Göçenoğlu'nun yanında çırak olarak çalışmaya başladığını kaydederek, yaşanan süreci şöyle anlattı:

“Oyunculuk alanında çalışmalarıma devam ediyorum ama gastronomiye de ilgi duyuyorum. Dursun Göçenoğlu'nun işletmesine kebabımızı öğrenmek ve eğitimini tam almak için ilk adımı attım. Aldığım eğitimlerin sonunda kebabımızı dünyaya tanıtmasına daha çok katkı sağlayacağım. Maalesef çırak sıkıntıları var. Kebaba ilgi duyan herkesin mutlaka bu alana yönelmesini öneriyorum. Geleneksel ve yöresel yemeklerimizi tanıtalım. Ben çıraklıktan başlıyorum. Bu işi detaylarıyla birlikte en başından öğreniyorum.”

Denizli Kebabı’nın daha fazla insana ulaşması adına çalışmalar gerçekleştirdiğini belirten Dursun Göçenoğlu ise, “Bu işe her yaştan gönül veren insanlarımız var. Şimdiki çırağımız İstanbul'dan geldi. Ülkemizin birçok yerinden çıraklık için geldiklerinde biz mutlu oluyoruz. Bu mesleğimizi bir kişiye daha öğretmek ve bir şube daha açmak bize gurur ile mutluluk verir. En azından mesleklerimiz unutulmaz. Bu tür çırak arkadaşlarımızın inşallah devamı gelir” dedi.

DENİZLİ (İHA)