Denizli'de, Türk damat Erkin Ekici ile Japon gelin Tomomi Miyai’nin düğün törenine kimono damgasını vurdu. Damat ve gelin, davetlileri Japonların geleneksel giysisi kimono ile karşıladı.
Ressam Gürcan Ekici’nin kendisi gibi ressam olan oğlu Erkin Ekici, Tayland’da tanıştığı Japon matematik öğretmeni ve organizatör Tomomi Miyai ile dünya evine girdi. Çift için Denizli’de düzenlenen düğün renkli görüntülere sahne oldu.
Gecede Türk ve Japon kültürleri bir araya geldi. Japon gelin Tomomi Miyai ile damat Erkin Ekici, Japon kültürüne ait kimonolarını giyerek, davetlilerle birlikte yöresel oyunlar oynadı, ardından dev düğün pastasını birlikte kesti.

Ressam Gürcan Ekici’nin eşi Nihal Ekici ile birlikte oynadığı zeybek oyunu ise davetlilerden uzun süre alkış aldı.
Düğüne katılan davetlilere Ekici, “Çok mutluyum. Japonya’dan Çalımıza, Denizlimize bir gelin getiriyoruz. Oğlum ve gelinim Tomomi yaklaşık bir yıl önce Tayland’da tanıştı. Bu tanışma sevgiye ve aşka dönüştü. Daha sonra Tomomi oğlumu Japonya’ya davet etti. Japonya’nın refah düzeyi yüksek, oğlum da orada yaşamayı tercih etti. Evlenme kararı aldılar ve kısa süre önce Japonya’da nikâh kıydılar. Biz de Denizli’de eş dostla küçük ama anlamlı bir düğün eğlencesi yapmak istedik. Oğlum ve gelinim Türkiye’de 15 gün daha kaldıktan sonra Japonya’ya dönecek ve orada yaşayacaklar” dedi
BİR DÜĞÜN DE JAPONYA’DA
Damat Erkin Ekici ise Japonya’da da benzer bir düğün eğlencesi yapılacağını belirterek, “Japonya’da evlendik, ancak mutluluğumuzu Denizli’deki akrabalarımız ve dostlarımızla da paylaşmak istedik. Eşim Tomomi hayatında ilk kez böyle bir Türk düğünü yaşadı. Japonya’da düğünler genelde küçük bir yemek organizasyonu ve hafif müzik eşliğinde oluyor. Kültürümüzü ona adım adım anlattım, çok sevdi ve çok mutlu oldu. Kimonolarımızı da Japonya’dan getirdik. İki hafta sonra Japonya’ya döneceğiz ve Shizuoka eyaletinin Hamamatsu bölgesinde yaşayacağız. Ağustos ayında Japonya’da düğün yapacağız” dedi.
DENİZLİ (İHA)