19.09.2026, Cumartesi
18 °C / 31 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. GÜNDEM
  4. /
  5. Futbol sahasındaki kazıda insan kemikleri ve...

Futbol sahasındaki kazıda insan kemikleri ve lahit bulundu

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 7 Ocak 2026 Çarşamba - 22:03Güncelleme: 7 Ocak 2026 Çarşamba - 22:04
Futbol sahasındaki kazıda insan kemikleri ve lahit bulundu

Denizli’nin Pamukkale ilçesinde bakıma alınan Kınıklı Futbol Sahası’ndaki kazılarda insan kemikleri ve lahit bulundu. Bunun üzerine çalışmalar durduruldu.

İlçenin Kınıklı Mahallesi’nde, Denizli Büyükşehir Belediyesinin futbol okullarına ve amatör futbola hizmet veren futbol sahasındaki bakım ve yenileme çalışmalarına kazıda ortaya çıkan insan kemikleri ara verdirdi.

DRT TV’den İbrahim Alayont’un haberine göre, futbol sahasının yıpranan zeminini yenilemek için çalışma başlatıldı. Bu çalışmadaki kazılar sırasında lahit ile insan kemikleri ortaya çıktı. Bunun üzerine alandaki çalışmalar durdurulurken, Müze Müdürlüğüne bilgi verildi.

Haberin DevamıReklam




Lahit mezarın bulunduğu alana şerit çekilirken, bölgenin 3. derece sit alanı kapsamında olduğu ifade edildi.

Konuyla ilgili Aydın Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğünün yapacağı incelemeleri sonucunda karar verileceği öğrenildi.