Denizli İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı yapıldı – D20Haber
03.05.2024, Cuma
14 °C / 26 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. GÜNDEM
  4. /
  5. Denizli İl İstihdam ve Mesleki Eğitim...

Denizli İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı yapıldı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 31 Ekim 2023 Salı - 16:14Güncelleme: 31 Ekim 2023 Salı - 16:14
Denizli İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı yapıldı

Denizli İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 2023 Yılı 4. Olağan Toplantısı yapıldı. Toplantıya başkanlık eden Vali Ömer Faruk Coşkun, hedefin nitelikli istihdamı artırmak olduğunu belirtti.

İş gücü, istihdam ve mesleki eğitim ihtiyacını tespit etmek, okulları ile kurumlarda yapılacak mesleki eğitim ve istihdam konularında etkinlik ve verimliliği artırmak amacıyla yerel düzeyde politikalar oluşturmak, planlama yapmak, kararlar almak amacıyla düzenlenen İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu (İİMEK) 2023 Yılı 4. Olağan Toplantısı, Vali Ömer Faruk Coşkun başkanlığında gerçekleştirildi.

Denizli Ticaret Odası (DTO) Salonu’ndaki toplantıya Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çalışkan, Denizli İŞKUR İl Müdürü Fatih Işık, DTO Başkanı Uğur Erdoğan, kamu kurum ve kuruluşlarının il müdürleri ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Toplantıda konuşan Vali Coşkun, “Dünyada ve ülkemizde yaşanan teknolojik gelişmeler, iletişim ve bilgiye ulaşım kolaylığı, bilginin kullanılması ve yaygınlaştırılması birçok alanı etkiliyor. En çok da istihdam ve eğitim alanında sürekli değişim ve gelişim ihtiyacı oluşturmaktadır. Bu nedenle Teknoloji Çağı dediğimiz bu dönemde bizler de ilimizde yerel düzeyde yapacağımız çalışmalar ile hem ülkemizdeki hem de dünyadaki gelişmelere uyum sağlayarak, eğitim hayatı içinde mutlu ve başarılı öğrenciler yetiştirerek, Denizlimizde nitelikli ve net istihdamı artırmayı hedefliyoruz” dedi.

Denizli İŞKUR İl Müdürü Fatih Işık da, genel işgücü piyasası verileri hakkında kurul üyelerine sunum yaptı.