Denizli için çok şiddetli kuraklık uyarısı – D20Haber
16.03.2025, Pazar
14 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. GÜNDEM
  4. /
  5. Denizli için çok şiddetli kuraklık uyarısı

Denizli için çok şiddetli kuraklık uyarısı

A- A+
Engin ÜNAL / D20HABER
Yayınlanma: 14 Mart 2025 Cuma - 14:10Güncelleme: 14 Mart 2025 Cuma - 14:10
Denizli için çok şiddetli kuraklık uyarısı

Denizli, kış mevsiminde şiddetli, bazı ilçelerde ise çok şiddetli kuraklık yaşanıyor. Aylık yağış miktarında yüzde 80’i bulan azalma görülmesi, şimdiden yaz aylarında yaşanacak su sorununun habercisi gibi.

Ege Bölgesi’nde yağışlar, mevsim normaline göre yüzde 74, geçen yılın şubat ayına göre yüzde 30 azaldı. Denizli’de ise bu oran yüzde 80’e kadar çıktı.

“ŞİDDETLİ” VE “ÇOK ŞİDDETLİ” KURAKLIK TANIMI

Veriler değerlendirildiğinde Denizli için daha vahim sonuçlar ortaya çıkıyor. Denizli’nin bir bölümü için “şiddetli kurak”, bir bölümü için “çok şiddetli” diye tanımlanan ileri düzey kuraklık tespit edildi.

YÜZDE 80’İ BULAN DÜŞÜŞ

Şubat ayındaki alansal yağışlar mevsim normalleri ile karşılaştırıldığında, yüzde 80’e ulaşan azalma görülüyor. Metrekareye düşen yağış miktarı 10 kilogramın biraz üzerinde gerçekleşirken; Sarayköy, Buldan, Güney, Çal, Bekilli, Çivril, Bozkurt ve Çardak ilçelerinde ise 5 kilograma kadar düştü.

Haberin DevamıReklam




YAĞIŞLI GÜN SAYISI

Denizli’ye şubat ayında düşen yağış miktarı 2024’ün şubat ayına göre yüzde 40 ile 80 arasında azaldı. Şubat ayında ilin büyük bölümünde ortalama yağışlı gün sayısı 5 olarak tespit edildi.

Mevsim normallerine göre, ilin ortalama yağışlı gün sayısı 10, ortalama yağış miktarı 69,8 kilogram