Denizli Büyükşehir Belediyesinin park ve kafe ihalesini Beltaş kazandı – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
16 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. GÜNDEM
  4. /
  5. Denizli Büyükşehir Belediyesinin park ve kafe...

Denizli Büyükşehir Belediyesinin park ve kafe ihalesini Beltaş kazandı

A- A+
Engin ÜNAL / D20HABER
Yayınlanma: 14 Temmuz 2023 Cuma - 21:04Güncelleme: 14 Temmuz 2023 Cuma - 21:04
Denizli Büyükşehir Belediyesinin park ve kafe ihalesini Beltaş kazandı

Denizli Büyükşehir Belediyesi, mülkiyetindeki park ve kafeterya olarak hizmet veren tesisi kiraya vermek üzere ihale açtı. İhaleye aranan şartlar nedeniyle sadece Büyükşehir Belediyesine ait şirketlerden Beltaş girdi ve teklif verip, kazanan da o şirket oldu.

• TIKLAYIN | Denizli Büyükşehir Belediyesinden park kafeterya restoran ihalesi

Pamukkale ilçesinde Mevlana, Üniversite ve Hüseyin Yılmaz caddelerinin kesiştiği kavşakta yer alan 430 metrekare alana sahip park, kafeterya ve restoran olarak hizmet veren tesisin ihalesi yapıldı. Denizli Büyükşehir Belediyesi Encümenince gerçekleştirilen ihaleye sadece Büyükşehir Belediyesi şirketi Beltaş teklif sundu.

BELTAŞ 50 BİN LİRA TEKLİF VERDİ

Yıllık 75 milyon lira ciro, il sınırları içinde en az 10 restoran kafeterya işletmesinin bulunması ve 5 yıldır restoran ya da kafeterya işletmecisi olması gibi şartlar nedeniyle başka katılımcının olmadığı ihaleye Beltaş tarafından 50 bin lira teklif verildi. İhalenin tamamlanması için Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın onayı bekleniyor.

ZOLAN’DAN AÇIKLAMA

CHP Grup Başkanvekili Himmet Keysan’ın sorusu üzerine ihaleyle ilgili Büyükşehir Belediye Meclisi üyelerini bilgilendiren Zolan, “Çamlık olsun, diğer yerler olsun Beltaş işletiyor. Orayı özel sektöre ihale ettiğimiz zaman bizim kontrolümüzden veya arzu ettiğimiz hizmet anlayışı farklı boyfutlara gidebilirdi. Orada ihaleyi Beltaş aldı. Üçüncü bir şahıs için planlanmış bir şey değil. İhalesiz meclis kararıyla da verilebilirdi” dedi.

İHALE ŞARTLARI

Şartlardan birisi, katılımcıların Denizli il sınırlarında en az 5 yıldır restoran ya da kafeterya alanında faaliyet gösterdiğine dair belge ibraz etmesiydi.

Bir başka şart ise, Denizli il sınırlarında en az 10 adet kafeterya-restoran işletmeciliği yapmaktı.

Ayrıca, katılımcılardan yıllık cirosunun en az 75 milyon lira olduğunu gösterir muhasebe belgesi sunması da istendi.