Denizli Barosu Seçim Güvenliği Merkezi oluşturdu – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
16 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. GÜNDEM
  4. /
  5. Denizli Barosu Seçim Güvenliği Merkezi oluşturdu

Denizli Barosu Seçim Güvenliği Merkezi oluşturdu

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 13 Mayıs 2023 Cumartesi - 15:45Güncelleme: 13 Mayıs 2023 Cumartesi - 15:45
Denizli Barosu Seçim Güvenliği Merkezi oluşturdu

Denizli Barosu, yarın (14 Mayıs Pazar) yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili seçimleri için “Seçim Hukuku ve Güvenliği Merkezi” oluşturdu.

Türkiye, Cumhuriyet tarihinin en önemli seçimlerinden birisini yarın yapacak. Bu dönemde en çok konuşulan konulardan birisi de seçim güvenliği oldu. Bu konuda yaşanabilecek olumsuzluklara karşı Denizli Barosu Seçim Hukuku ve Güvenliği Merkezi oluşturduğunu açıkladı. Konuyla ilgili açıklama şöyle:

“14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak olan, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı, 28. Dönem TBMM, Millet Vekilliği Seçimlerini, özgür, adil ve demokratik ortamda yapılabilmesi için, Denizli Barosunda, Seçim Hukuku ve Güvenliği Merkezi oluşturulmuştur .

Bu merkeze, Denizli Barosu Yönetim Kurulu Üyelerimizin tamamı ve müracaat eden meslektaşlarımız görevlendirilmiştir. Seçimle ilgili yaşanabilecek olumsuzluklara karşı, anında müdahale edebilmek ve vatandaşlarımızdan gelecek her türlü ihbar ve şikayetin raporlandırılması ve değerlendirilmesi ve gereğinin yapılması amacıyla bir danışma hattı tesis edilmiştir.

Bu danışma hattımızdan; siyasi parti temsilcileri başta olmak üzere, vatandaşların karşılaştığı sorunun giderilmesi için bağlantı kurulabilecektir. 14 Mayıs 2023 tarihinde, 24 saat açık olacak bu danışma hattında seçmenlerimizin soruları da yanıtlanacaktır.

0505 923 77 76 numaralı telefon hattından tüm yurttaşlarımız Denizli Barosu'na ulaşabilecektir.

Yapılacak seçimlerin Türkiye’mize hayırlı olmasını temenni ederiz.”