Boğaziçi Üniversitesi protestosunda cinayete kurban giden Şebnem Şirin pankartı – D20Haber
26.04.2024, Cuma
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. GÜNDEM
  4. /
  5. Boğaziçi Üniversitesi protestosunda cinayete kurban giden...

Boğaziçi Üniversitesi protestosunda cinayete kurban giden Şebnem Şirin pankartı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 2 Kasım 2021 Salı - 08:00Güncelleme: 2 Kasım 2021 Salı - 12:57
Boğaziçi Üniversitesi protestosunda cinayete kurban giden Şebnem Şirin pankartı

Denizli’nin Pamukkale ilçesinde 27 Ekim’de hunharca bir cinayete kurban giden Şebnem Şirin, İstanbullu kadınların da gündemindeydi. Kadınlar, Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Naci İnci'yi protesto etmek üzere “6284 Naci’ler için değil Şebnem’ler için uygulansın” pankartını açtı.

İstanbul'da kadınlar, Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Naci İnci'nin öğrencilere karşı aldırdığı uzaklaştırma kararlarını protesto etti. Cinayete kurban giden 25 yaşındaki Şebnem Şirin’in fotoğraflarını da taşıyan ve “6284 Naci’ler için değil Şebnem’ler için uygulansın” pankartı açan kadınlar, "Naci İnci adeta bir şakayı tekrarlayarak aile içi şiddetinde uygulanacak bir maddeyi, öğrencilere karşı uzaklaştırma talebiyle ele aldı" dedi.

Sözcü’nün haberine göre, kadın hakları sivil toplum örgütleri, Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Naci İnci’nin öğrencilere karşı aldırdığı uzaklaştırma kararlarının, kadınlar için uygulanmasını talep etmek için İstanbul'un Kadıköy ilçesinde Beşiktaş İskelesi önünde eylem düzenledi. Kadınlar, eylemlerinde “6284 Naci'ler için değil Şebnem'ler için uygulansın” pankartı açtı.

Kadınların ortak basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Burada bir araya gelen insanlardan çok daha fazla polis var etrafımızda ama bizi korumak için burada değiller ne yazık ki. Naci İnci de Boğaziçi Üniversitesi'nde hakikaten, gerçekten bir şakayı tekrarlayarak, aile için şiddetinde uygulanacak bir maddeyi, öğrencilere karşı uzaklaştırma talebiyle ele aldı. Acaba öğrencileri ne zannediyor? Acaba Boğaziçi'ni ne zannediyor?”