Aydın-Denizli otoyolunun devam eden inşaatında müteahhide bir devlet desteği daha. Hazine tarafından müteahhide 107,3 milyon dolar daha ilave borç üstlenim taahhüdü verildiği bildirildi. Bu konuda Meclis Başkanlığına soru önergesi verildi.
Denizli’nin Kocabaş Mahallesi ile Aydın’ın Kuyucak arasında kalan bölümü geçen yıl kasım ayında trafiğe açılan Aydın-Denizli otoyolunda müteahhide verilen taahhüde bir yenisinin daha eklendiği kaydedildi.
Cumhuriyet’ten Mustafa Çakır’ın haberine göre, kamu özel işbirliği (KÖİ) kapsamında yap-işlet-devret modeliyle 2020’de yapımına başlanan ve halen de devam eden Aydın-Denizli Otoyolu Projesi’ne Hazine tarafından 107,3 milyon dolar daha ilave borç üstlenim taahhüdü verilmesi TBMM gündemine taşındı.
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren İYİ Parti Aydın Milletvekili Ömer Karakaş, “Eşsiz tarım ürünlerinin yetiştiği ovaları kalbinden hançerleyen bir KÖİ projesi yapılsın diye, milletimizin alın teri Saray’ın müteahhitlerine aktarılıyor” dedi.
Projeye 2021 yılında 869,4 milyon dolar taahhüt verildiğine dikkat çeken Karakaş, “Yurttaşın cebinden bir kuruş çıkmadan yapılacağı söylenen otoyol için devletin şirkete garanti etmiş olduğu toplam 976,7 milyon dolar oldu” diye konuştu.