Site icon D20Haber

ABD’den Denizli’ye saç ekimi için geldi

Erkeklerin korkulu rüyasıdır saç dökülmesi. Bunu yaşadıklarında da yeniden eski günlere dönmeyi hayal ederler. Kimileri de giderek yaygınlaşan saç ekimiyle bu arzusunu gerçekleştirir. Hem de binlerce kilometre uzağa gitmeyi göze alarak.

İNTERNET ÜZERİNDEN ARAŞTIRIP ULAŞTI

Sözünü ettiklerimizden birisi de 47 yaşındaki ABD vatandaşı ABDli Louis Francis Disimoneii oldu. İnternet üzerinden yaptığı araştırmada, Uluslararası Saç Restorasyon Cerrahisi Topluluğu (ISHRS) üyesi Medikal Estetik Uygulama Uzmanı Dr. Özgür Nalbant’a ulaşan Teksaslı Disimoneii, yeniden maçlarını tarayabilme isteğiyle uçağa atlayıp Denizli’nin yolunu tuttu.

SAÇLARINA KAVUŞARAK ABD’YE DÖNDÜ

Sağlık Bakanlığının “sağlık turizmi yetki belgesi”ne sahip Vizyongöz Hastanesinde çalışmalarını sürdüren Dr Nalbant, yaptığı uygulamayla Disimoneii’yi saçlarına yeniden kavuşturdu. Sürecin tamamlanmasının ardından seyahatini Pamukkale gezisiyle tamamlayan ve Denizli horozu heykeliyle anı fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmeyen ABD’li, Nalbant ve ekibine teşekkür ederek ülkesine döndü.

SAÇ EKİMİNE SANATSAL BOYUT

Uluslararası alanda referansının Uluslararası Saç Restorasyon Cerrahisi Topluluğu (ISHRS) olduğunu belirten Dr Nalbant, işiyle ilgili “Ben hep farklı olmayı seçtim. Bu işin sanatsal boyutu olduğunu gördüm. Bir miktar resim yeteneğim olduğu için, hekimlikle ikisinin birleşebileceğini düşündüm. Sanatsal boyut çok önemli. Öyle uygulamalar var ki, uzman olmanıza gerek yok, bakınca saç ekimi yapıldığını hemen anlıyorsunuz. Buradan işin için sanatsal boyut katılmadığını, saç ekimi yapılmaması gereken kişiye saç ekimi yapıldığını anlıyorsunuz. Oysa seçici olmak gerekir. Kişi buna uygunsa yapılmalı ve saç ekimini yapan kişinin sanatsal bakış açısı ve el yeteneğinin olması lazım. Yetenek yoksa yoktur. Çok ünlü bir profesör olabilirsiniz ama el yeteneğiniz yoksa saç ekimi yapamazsınız” dedi.

Ekim öncesi kişinin saçlı halinin görülmesinin önemine dikkat çeken Dr Nalbant, “Kişinin geçmişteki saçlı halini gösteren fotoğrafı varsa ona bakıyoruz, çünkü doğallıktan yanayız. Yeni bir şey yapmak değil, eski doğal görüntüsüne kavuşturmak kişiyi. Bu da en yakın hali olmalı. Ekim yaparken bunu hedefleyerek çalışıyoruz. Yaptığınız ekimin doğal durması için bu önemli” ifadelerini kullandı.

Medikal Estetik Uygulama Uzmanı Dr Özgür Nalbant, bugüne kadar 10’larca ülkeden binlerce kişiye saç ekimi yaptığını sözlerine ekledi.

Exit mobile version