Kamerun’dan kaçak gelen göçmen kadın önce hırsızlık, yakalanınca doğum yaptı – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
14 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. Genel
  4. /
  5. Kamerun’dan kaçak gelen göçmen kadın önce...

Kamerun’dan kaçak gelen göçmen kadın önce hırsızlık, yakalanınca doğum yaptı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 11 Şubat 2024 Pazar - 09:01Güncelleme: 11 Şubat 2024 Pazar - 09:15
Kamerun’dan kaçak gelen göçmen kadın önce hırsızlık, yakalanınca doğum yaptı

Denizli’nin Pamukkale ilçesinde gerçekleştirilen düzensiz göçmen operasyonunda yakalanan 2 kadının marketten hırsızlık olayına karıştığı ortaya çıkarken, yakalanan kadınlardan birisinin doğum sancıları tuttu ve kaldırıldığı hastanede bir bebek dünyaya getirdi.

JASAT’ın koordinesinde, Pamukkale ilçesi ile Muğla’da eş zamanlı düzenlenen düzensiz göçmen operasyonundan yeni detaylar ortaya çıktı. Yakalanan 43 düzensiz göçmen ile ilgili yapılan incelemede, ikisinin marketten hırsızlık olayına karıştığı belirlendi.

BEBEK DÜNYAYA GETİRDİ

Hırsızlık olayına karışan ve gözaltına alındıktan sonra doğum sancılarının tutması üzerine Denizli Devlet Hastanesine kaldırılan 34 yaşındaki Kamerunlu Blandenie N.L., doğum yaptı. Bebeğe Mevaela ismi verildi.

JASAT, hastaneye götürülen göçmen kadını burada yalnız bırakmadı ve bebek için ihtiyaç duyulan giysiler aldı.

ORGANİZATÖR, DÜNYACA ÜNLÜ YAZARIN SÖZLERİYLE ETKİLEMİŞ

Öte yandan, göçmen kaçakçılığı operasyonunda yakalanıp tutuklanan yabancı uyruklu şüphelinin ajandasındaki bir not dikkati çekti. İnsan kaçakçısının, dünyaca ünlü yazar Paulo Coelho’nun "Doğru söyleyip birini ağlatmak, yalan söyleyerek güldürmekten iyidir" sözüyle temas kurduğu kişileri ikna ettiği belirtildi.

43 DÜZENSİZ GÖÇMEN YAKALANMIŞ, 5 KİŞİ TUTUKLANMIŞTI

Denizli İl Jandarma Komutanlığına bağlı JASAT, KOM Şubesi ve Pamukkale İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerinin Denizli ile Muğla’da eş zamanlı gerçekleştirdiği operasyonda 43 düzensiz göçmen yakalanmış, olayla ilgili yakalanan 13 şüpheliden 5’i tutuklanmıştı.