Denizli’de 7 bin 10 kişiye FETÖ/PDY soruşturması – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. Genel
  4. /
  5. Denizli’de 7 bin 10 kişiye FETÖ/PDY...

Denizli’de 7 bin 10 kişiye FETÖ/PDY soruşturması

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 23 Ocak 2018 Salı - 15:52Güncelleme: 23 Ocak 2018 Salı - 16:01
Denizli’de 7 bin 10 kişiye FETÖ/PDY soruşturması

Denizli’de, Fetullahçı Terör Örgütü’nün 15 Temmuz hain darbe girişiminden sonra 7 bin 10 kişi hakkında örgüt üyeliği soruşturması açıldığı açıklandı.

Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Ergül Yılmaz, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’nın (FETÖ/PDY) 15 Temmuz hain darbe girişiminden sonra il genelinde yürütülen terör örgütü üyeliği soruşturmalarıyla ilgili yazılı açıklamada bulundu.

2 BİN 881 KİŞİ HAKKINDA DAVA AÇILDI

Bugüne kadar toplam 7 bin 10 kişi hakkında FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü Üyeliği iddiasıyla soruşturma yürütüldüğü açıklayan Başsavcı Yılmaz, bu soruşturmalar kapsamında 937 soruşturma dosyası üzerinden 2 bin 881 şüpheli hakkında FETÖ silahlı terör örgütü üyeliği suçundan kamu davası açıldığı, bin 467 soruşturma dosyası üzerinden 2 bin 815 şüpheli hakkında kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verildiğini, bin 314 şüpheli hakkında FETÖ silahlı terör örgütü üyeliği suçundan soruşturmanın ise halen devam ettiğini bildirdi.

2 BİN 197 KİŞİ HAKKINDA BYLOCK SORUŞTURMASI

Örgütün kriptolu haberleşme sistemi Bylock kullanıcılarıyla ilgili de bilgi veren Yılmaz, ByLock kullanıcısı oldukları tespit edilen 2 bin 197 hat sahibi hakkında adli işlem yapıldığını, diğer ByLock kullanıcılarına yönelik soruşturmaların halen devam ettiğini belirtti.

38 ŞİRKETE KAYYUM

Yılmaz, Denizli’de yürütülen soruşturmalar kapsamında FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü ile irtibatlı ve iltisaklı olduğu gerekçesi ile 38 şirkete Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından kayyum olarak atandığını ifade etti.

İL İMAMLARI YAKALANDI

FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütünün Denizli’de yeniden yapılanma sürecini deşifre etmek amacıyla projeli olarak yapılan “gaybubet evleri” soruşturmalarıyla ilgili de bilgi paylaşan Başsavcı Ergül Yılmaz, “sözde il imamı olarak görevlendirilen örgüt mensubu, Erzurum Bölge İmamı, Aydın İl İmamı ve Balıkesir Eğitim Danışmanı olmak üzere toplamda 28 şahıs tespit edilerek yakalanmıştır. Yine ilimizde gaybubet evlerinde saklandığı tespit edilen 42 şahıs yakalanmıştır. Yapılan aramalar neticesinde şüphelilere ait çok sayıda sahte nüfus cüzdanı, dijital ve örgütsel doküman ile ayrı ayrı zarflara bölünmüş şekilde firari şüphelilere verilmek üzere hazırlandığı değerlendirilen yaklaşık 50 bin lira ve 61 bin Amerikan Doları paraya el konulmuştur” açıklamasını yaptı.