Alevler önüne çıkanı yaktı geçti – D20Haber
26.06.2024, Çarşamba
23 °C / 40 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. Genel
  4. /
  5. Alevler önüne çıkanı yaktı geçti

Alevler önüne çıkanı yaktı geçti

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 15 Haziran 2024 Cumartesi - 08:51Güncelleme: 15 Haziran 2024 Cumartesi - 08:56
Alevler önüne çıkanı yaktı geçti

Denizli’nin Babadağ ilçesinde dün öğle saatlerinde çıkan yangın devam ederken, alevler önüne çıkanı yakıp geçti.

Babadağ’ın Yeniköy, Kelleci ve Mollaahmet mahalleleri arasında kalan bölgeye yıldırım düşmesi sonucu dün öğle saatlerinde başlayan orman yangınını kontrol altına alma çalışmaları sürüyor.

Vali Ömer Faruk Coşkun, dün yangına değişik zamanlarda 9 helikopter, 7 uçakla müdahale edildiğini, ancak havanın kararması nedeniyle gece yangınla mücadelenin sadece karadan yapılabildiğini bildirdi.

Haberin DevamıReklam




Coşkun, Babadağ yangınına 300 personel, 20 arazöz, 10 su ikmal aracı, 20 hizmet aracı, 10 ilk müdahale ekibi, 5 grayder, 6 trayler, 5 dozer müdahalede bulunduğunu söyledi.

EVLER ZARAR GÖRDÜ

Yangından en fazla etkilenen yer olan Mollaahmet Mahallesi’nde yangına yakın bölgedeki bazı evler zarar gördü. Alevler, önüne çıkanı yakıp geçtiği gibi, evlerin bazıları oturulamayacak derecede hasar gördü.

KADINLAR DA GÖREV YAPTI

Yangın söndürme çalışmalarında kadınlar da beslenme ihtiyacının karşılanmasıyla ilgili çalışma yaparak görev aldı. Kadınlar, yangın bölgesinde görev yapanlar için kumanya hazırladı. Kelleci Mahallesi sakinleri, imece usulü göreve gelen ekiplerin yemek ve su ihtiyacını karşılıyor.

HELİKOPTERLER YENİDEN HAVALANDI

Bu arada havanın aydınlanmasıyla birlikte yangına havadan müdahale yeniden başladı. Helikopterler yangına müdahale için peş peşe havalanıp, alevlerin üzerine su attı.