Zaferiye Abalıoğlu Bilim ve Sanat Merkezinde Global Game Jam etkinliği – D20Haber
23.04.2024, Salı
15 °C / 33 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EĞİTİM
  4. /
  5. EĞİTİM
  6. /
  7. Zaferiye Abalıoğlu Bilim ve Sanat Merkezinde...

Zaferiye Abalıoğlu Bilim ve Sanat Merkezinde Global Game Jam etkinliği

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 4 Şubat 2020 Salı - 14:38Güncelleme: 4 Şubat 2020 Salı - 14:38
Zaferiye Abalıoğlu Bilim ve Sanat Merkezinde Global Game Jam etkinliği

Tiplay Studio tarafından düzenlenen dünyanın en büyük oyun geliştirme etkinliği Global Game Jam (GGJ), Zaferiye Abalıoğlu Bilim ve Sanat Merkezinin ev sahipliği ile Denizli’de ilk defa düzenlendi.

Zaferiye Abalıoğlu Bilim ve Sanat Merkezinde düzenlenen ve tüm dünyada aynı anda, aynı saatte başlayan etkinlik tam 48 saat sürdü. Merkezden açıklanan tema üzerine oyunlarını yapmaya başlayan katılımcılar (oyun geliştiriciler) etkinlik boyunca harika zaman geçirdi.

Tiplay Studio ve Rollic’in sponsorluğu ile düzenlenen Global Game Jam 2020 Denizli etkinliğine 30 kişi katıldı. Toplamda 7 ekip oluştu ve 7 farklı oyun ortaya çıktı. Katılımcıların yüzde 90’ı daha önce hiç GGJ etkinliğine katılmadı.

Denizli ve katılımcılar için bir ilk olan Global Game Jam, Tiplay Studio tarafından her yıl düzenlenecek. Ayrıca Denizli ve diğer Anadolu kentlerinde bu tarz etkinliklerin artırılacağı ve daha fazla etkinliklere imza atılacağı belirtildi.

GGJ Denizli’de sunum yapan ekipler arasından çok beğenilen oyunlar, Rollic tarafından pazar testine alınacak. Belirli metriklerin CPI ve retention sonuçlarının iyi gelmesi halinde oyunun geliştirilmesi için ekiple iletişime geçilecek.

PEKİ GLOBAL GAME JAM NEDİR?

Dünyanın her yerinde gerçekleşen en büyük oyun geliştirme etkinliğidir. Oyun geliştirmeye odaklanmış geliştiricilerin bir arada bulunduğu ve 48 saatlik sürede oyunlarını bitirip
tanıttıkları bir etkinlik türüdür. Başlangıçta kısa bir video ve açılış konuşmasıyla birlikte bir tema açıklanır. GGJ’de yapılan oyunlar tüm ülkelerde aynı temaya bağlı olarak geliştirilir.
Oyunlarını bitiren ekipler yaptıkları oyunlarını test sonrası kısa bir video ile tanıtarak etkinliği tamamlamış olurlar.

Global Game Jam bir yarışma değildir. Aksine insanların kaynaşıp network edinebileceği, oyun sektörüne meraklı ve oyun yapmaktan keyif alan katılımcıların bir arada olduğu bir etkinliktir.