YÖK Genel Kurulu, PAÜ Rektörü Bağ’ın “eşe torpil”ini görüşecek – D20Haber
24.04.2024, Çarşamba
16 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EĞİTİM
  4. /
  5. EĞİTİM
  6. /
  7. YÖK Genel Kurulu, PAÜ Rektörü Bağ’ın...

YÖK Genel Kurulu, PAÜ Rektörü Bağ’ın “eşe torpil”ini görüşecek

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 10 Ağustos 2020 Pazartesi - 00:19Güncelleme: 10 Ağustos 2020 Pazartesi - 00:26
YÖK Genel Kurulu, PAÜ Rektörü Bağ’ın “eşe torpil”ini görüşecek

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Dil Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezine (PADAM) alınacak öğretim görevlisi için çıkılan ilanda, özel şartların eşini tarif etmesiyle gündeme gelen Rektör Prof Dr Hüseyin Bağ’ın kaderi bugün Yükseköğretim Kurulunda (YÖK) belirlenecek. Soruşturma açıldığını açıklayan YÖK, bugün yapılacak genel kurulda, Bağ’ın durumunu acil olarak ele alacak.

Eşi Derya Bağ’ı PAÜ’de görevlendirmek için yaptığı atamalarla daha önce de YÖK ile karşı karşıya gelen Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ, PADAM’da açılan öğretim görevlisi kadrosu için verilen ilanda “kişiye özel” şartlar ile bir kez daha şimşekleri üzerine çekti.

• YÖK, PAÜ Rektörü Bağ hakkında soruşturma açtı

YÖK GENEL KURULU BAĞ’I GÖRÜŞECEK

Kamuoyundan gelen tepkilere rağmen geri adım atmayan Prof Dr Bağ, eşiyle ilgili ısrarından vazgeçmeyince YÖK’ten soruşturma açıldığı duyurulmuştu. O açıklamada, 2017'de Bağ'ın eşini enstitü sekreterliğine ataması anımsatılarak, "Konuyu görüşmek üzere Yükseköğretim Genel Kurulu 10 Ağustos'ta toplanacak olup rektörün durumu bu toplantıda acil olarak değerlendirilecektir. YÖK olarak, akademik camianın itibarını zedeleyen uygulamalara, tutum ve davranışlara asla müsamaha gösterilmeyeceğini kesin bir dille ve uyarı mahiyetinde ifade ederiz" denildi.

GÖSTERMELİK SINAV YAPILACAK MI?

Öte yandan, YÖK Genel Kurulu bugün Bağ’ın durumunu ele alırken, sadece Derya Bağ’ın başvuruda bulunduğu tek kişilik kadro için göstermelik sınav da bugün yapılacak. Sınav, YÖK’ün açtığı soruşturma nedeniyle iptal edilmezse, sonucu da 13 Ağustos Perşembe günü açıklanacak.