Yer bilimleri projesiyle Denizli ve Kula mercek altında – D20Haber
06.05.2024, Pazartesi
9 °C / 24 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EĞİTİM
  4. /
  5. EĞİTİM
  6. /
  7. Yer bilimleri projesiyle Denizli ve Kula...

Yer bilimleri projesiyle Denizli ve Kula mercek altında

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 13 Temmuz 2017 Perşembe - 10:59Güncelleme: 13 Temmuz 2017 Perşembe - 10:59
Yer bilimleri projesiyle Denizli ve Kula mercek altında

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç.Dr. Barış Semiz’in yürütücülüğünde düzenlenen ve TÜBİTAK tarafından desteklenen “Çürüksu (Denizli) Havzasında Yer Bilimleri Eğitimi Projesi”nde 2017 yılı çalışmaları başladı.

Proje çalışmalarının başlaması dolayısıyla PAÜ Mühendislik Fakültesi Konferans Salonu’nda yapılan açılış toplantısına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Rafet Kılınçarslan, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet İnel, Jeoloji Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Halil Kumsar, Proje Yürütücüsü Yrd. Doç. Dr. Barış Semiz, proje ekibi, katılımcılar, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Rafet Kılınçarslan, projenin önemine vurgu yaparak, jeolojik ve doğal kaynaklarda yapılacak eğitimlerin, ilgili branşlarda çalışan öğretmenler ve lisansüstü öğrenciler için büyük katkı sağlayacağını belirtti. Yer bilimleri bölümlerinin öneminin tükenmekte olan doğal kaynaklar nedeniyle her geçen gün daha da arttığını ifade eden Kılınçarslan, alanına hakim yetkin mezunlara ihtiyacın duyulduğunu söyledi.

Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Mehmet İnel ise, projenin toplumda bilinç oluşturma bakımından son derece önemli olduğunu kaydederek, “Proje kapsamında katılımcılar tarafından kazanılan farkındalığın, jeolojik ve doğal kaynaklarımızın en iyi şekilde korunması noktasında büyük fayda sağlayacağına inanıyorum” dedi.

Jeoloji Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof.Dr. Halil Kumsar ise, Denizli olarak böyle bir projeye ev sahipliği yapmaktan dolayı büyük onur duyduklarını belirterek,“Denizli Havzası ülkemizde en hızlı açılan havzalardan bir tanesi. Dolayısıyla jeolojik olarak görebileceğimiz çok güzel yapılar var. Buradaki doğal güzelliklerin, jeolojik yapıyla ilişkisi bu program dahilinde çok iyi bir şekilde görülecektir” diye konuştu.

Proje yürütücüsü Yrd. Doç. Dr. Barış Semiz de konuşmasında, amaçlarının Çürüksu Havzası’ndaki özellikle Pamukkale ve Türkiye’nin tek jeoparkı olan Kula Jeoparkı’nı eğitim amacıyla kullanarak, yer bilimlerine olan bakış açısını değiştirmek olduğunu belirtti.

İki ayrı grup şeklinde yapılacak olan eğitimler, 12-19 Temmuz tarihleri arasında Denizli’de, 2-9 Ağustos tarihleri arasında Manisa’nın Kula ilçesinde verilecek.