Veli-Der’den yoksulluk sınırının altında yaşayan çocuklara destek çağrısı – D20Haber
16.04.2024, Salı
13 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EĞİTİM
  4. /
  5. EĞİTİM
  6. /
  7. Veli-Der’den yoksulluk sınırının altında yaşayan çocuklara...

Veli-Der’den yoksulluk sınırının altında yaşayan çocuklara destek çağrısı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 13 Nisan 2022 Çarşamba - 13:58Güncelleme: 13 Nisan 2022 Çarşamba - 13:58
Veli-Der’den yoksulluk sınırının altında yaşayan çocuklara destek çağrısı

Veli-Der Denizli Şube Başkanı Elif Bekci, yoksulluk ve açlık sınırının altında yaşayan tüm ailelerin çocuklarına her ay düzenli olarak eğitim ve gıda desteği verilmesi çağrısında bulundu.

Veli-Der Şube Başkanı Elif Bekci, yazılı açıklamasında, salgın sürecinin ardından yaşanan ekonomik değişim ile birlikte yoksulluğun derinleştiğini, veliler ve çocuklar üzerindeki yıkıcı etkisinin gün geçtikçe kendini daha da hissettirdiğini belirtti.

Velilerin çocuklara verdiği harçlıklar okuldaki sağlıklı ve yeterli beslenmelerine yetmediğini kaydeden Bekci, “Birkaç ay öncesine kadar en kötü olasılıkla ekmeğin içine peynir ya da kaynamış yumurta ile okula gönderilebilen çocuklarımızın yanlarına artık ne koyacağımızı düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

Yeterli dengeli ve sağlıklı beslenemeyen çocuklarda fiziksel ve ruhsal sağlık sorunları ile bilişsel yeti kayıpları görülebileceğine dikkat çeken Bekci, iktidara, kamu yöneticilerine ve yerel yönetimlere şu çağrıyı yaptı:

●Önceliğiniz çocuklarımız olmalıdır. Kamu kaynakları çocuklarımızın sağlık, beslenme, barınma, ulaşım gibi temel ihtiyaçlarına aktarılmalıdır.

●Dezavantajlı bölgelerden başta olmak üzere tüm çocuklarımıza, tüm okullarda sabah ve öğle yemekleri ücretsiz olarak verilmelidir. Meyve ve süt ihtiyaçları ara öğünler olarak karşılanmalıdır.

●Ücretsiz sağlıklı ve erişilebilir su olanağı bütün okullarımıza sağlanmalıdır.

●Ücretsiz ulaşım ve barınma gereksinimleri karşılanmalıdır.

●Çocukların sağlık takipleri dikkatle yapılmalı besin yoksunluğu kaynaklı bu raporlar kağıt üzerinde kalmamalıdır. Bu durumda olan çocuklar için destekleyici programlar hayata geçirilmelidir.

●Yoksulluk ve açlık sınırının altında yaşayan tüm ailelerin çocuklarına her ay düzenli olarak maddi eğitim ve gıda desteği verilmelidir.

●Örgün eğitim dışına çıkan çocuklar tespit edilmeli, okullara geri dönüşleri sağlanmalıdır.

●Çocuklarımızın salgınla, zamlarla, yoksullukla birlikte derinleşen eşitsizlik sonucu ortaya çıkan bilişsel, psikolojik kayıplarının telafisi için acilen hem akademik hem de psikolojik açıdan telafi eğitim programları bir an önce plânlanmalı ve başlatılmalıdır.

●Herkesi çocuklarımızın ve memleketinizin geleceğine sahip çıkmaya çağırıyoruz.