VELİ-DER Denizli Şubesinden okul yemeği çağrısı – D20Haber
05.05.2024, Pazar
10 °C / 22 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EĞİTİM
  4. /
  5. EĞİTİM
  6. /
  7. VELİ-DER Denizli Şubesinden okul yemeği çağrısı

VELİ-DER Denizli Şubesinden okul yemeği çağrısı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 20 Ocak 2024 Cumartesi - 09:27Güncelleme: 20 Ocak 2024 Cumartesi - 09:27
VELİ-DER Denizli Şubesinden okul yemeği çağrısı

VELİ-DER Denizli Şubesi Başkanı Elif Bekci, “beş öğrenciden biri parası olmadığından haftada bir gün yemek yiyemiyor” diyerek, “okul yemeği” çağrısını yineledi.

Öğrenci Velileri Derneği (VELİ-DER) Şube Başkanı Elif Bekci, okulların sömestir tatiline girmesinin ardından yaptığı açıklamada, eğitimde yaşanan sorunlara dikkati çekti. Eğitimde yaşanan sorunların ülkemiz tarihinde görülmemiş boyuta ulaştığını belirten Bekci, salgın, ekonomik kriz ve zamlarla birlikte artan yoksulluğun en çok çocukları etkilediğini vurguladı.

“OKUL YEMEĞİ EN TEMEL HAK”

Okul yemeğinin tüm öğrenciler için tartışmasız en temel hak olmasına karşın deprem bölgesiyle sınırlandırıldığına işaret eden Bekci, “Ülkemizdeçalışan nüfusunun yarısından fazlası asgari ücretle çalışmaktadır. Bir öğrencinin okul yemeği için bir aileye aylık maliyeti ortalama 1500 TL’dir. Derin ekonomik kriz nedeniyle en az iki çocuğumuzdan biri açlığı, yoksulluğu, yetersiz beslenme sorununu yaşamaktadır. Ülkemizde en az 5 öğrenciden biri haftada en az bir kere parası olmadığı için yemek yiyemiyor” ifadelerini kullandı.

Okul yemeği uygulamasının okul öncesinden itibaren her kademe ve tüm okul türlerinde acilen başlatılmasını isteyen Bekci, kalıcı yaz saati uygulamasının sonlandırılması gerektiğini, ÇEDES ve tüm protokollerin iptal edilmesi talebini sözlerine ekledi.