Uzmanlardan gençlere iletişimin pin kodları – D20Haber
24.04.2024, Çarşamba
18 °C / 34 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EĞİTİM
  4. /
  5. EĞİTİM
  6. /
  7. Uzmanlardan gençlere iletişimin pin kodları

Uzmanlardan gençlere iletişimin pin kodları

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 28 Nisan 2017 Cuma - 14:13Güncelleme: 28 Nisan 2017 Cuma - 14:13
Uzmanlardan gençlere iletişimin pin kodları

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) İletişim Fakültesi ile İletişim Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi’nce düzenlenen “Burada İletişim Konuşuluyor” etkinliğinde, alanında uzman isimler, etkili iletişimi anlattı, pin kodlarını verdi.

PAÜ Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapılan etkinlikte, “Burada Basın ve Halkla İlişkiler Konuşuluyor”, “İş Hayatında İletişimin Pin Kodları”, “Burada Reklam Konuşuluyor” ve ‘Basınla İlişkilerden Etkinliklere İletişime Dair Her Şey” başlıklarıyla dört oturumda gerçekleşti. Ayrıca etkinlikte öğrenciler tarafından reklam ve sosyal sorumluluk projelerinden derlenen ‘İletişim Hikâyeleri’ sergisi açıldı.

Etkinliğin açılışında konuşan İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Seher Ceylan, “İletişim sektörünün Denizli ve Ege Bölgesi’ndeki köklü isimleri ile öğrencileri bir araya getirerek öğrencilerin sektörü yakından görmelerini, merak ettikleri sorulara cevap bulmalarını ve sektördeki uygulamaların paylaşılmasını amaçladık” dedi.

Uzmanlardan gençlere iletişimin pin kodları

Bu tür faaliyetlerin öğrencileri gelecekteki iş hayatlarına yetiştirmek adına büyük rol oynadığına inandığını söyleyen İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halil Savaş ise, özellikle öğrencilerin geleceğe yönelik sürekli gelişen ve değişen iletişim çağına hızla uyum sağlamaları için çok faydalı olacağını ifade etti.

“Burada Basın ve Halkla İlişkiler Konuşuluyor” başlıklı ilk oturuma Denizli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Osman Nuri Boyacı, Abalıoğlu Holding Kurumsal ve Sosyal Projeler Müdürü Ercüment Erdem, Denizli Büyükşehir Belediyesi Basın Halkla İlişkiler Koordinatörü Yelda Çetin, AYDEM Elektrik Kurumsal İletişim Yönetmeni Gizem Mandacı konuk olarak katıldı.

Uzmanlardan gençlere iletişimin pin kodları

Sektörel deneyimlerini paylaşan konuklar, öğrencilere tavsiyelerde bulunarak, geleceğe yönelik sektörün yeni mezunlardan beklentilerini dile getirdi. Oturumun sonunda konuşmacılar, öğrencilerin merak ettiği soruları yanıtlandı.

“BAŞARI İÇİN ÇOK ÇALIŞMA DEĞİL, AKILCI ÇALIŞMA”

Etkinliğin ikinci oturumunda, Toplumsal Gelişim ve İletişim Uzmanı Gurbet Altay, “İş Hayatında İletişimin Pin Kodları”nı konu alan bir sunum yaptı. Altay, öğrencilere güçlü bir iletişim kurmanın temellerini anlatarak, “daha fazla sosyalleşin, samimi olun, karşılıksız bir diyalog kurun, basit düşünün” mesajını verdi. “İnsan ilk önce kendisiyle iletişim kurabilmelidir” diyen Altay, engellerin aslında bir fırsat olduğunu, doğru iletişim kurabilmenin ileri görüşlü olmaktan geçtiğini, çok çalışmanın değil akıllı çalışmanın sonuca götürdüğünü söyledi.

REKLAMCILIK ANLATILDI

“Burada Reklam Konuşuluyor” oturumunda ise Macart Ajans Kreatif Direktörü İsmail Serbest, Zebra Ajans Başkanı Okan Toman ve The Santral Ajans Kreatif Tasarımcısı Özkan Önder konuk olarak katıldı. Reklam sektöründe çalışmak isteyen öğrencilere sektörel anlamda gelecekte nasıl bir iş yaşamı ile karşılaşabilecekleri konusunda bilgiler veren konuşmacılar, oturumun sonunda öğrencilerin sektörle ilgili merak ettikleri konularla ilgili soruları yanıtladı.

Uzmanlardan gençlere iletişimin pin kodları

DEV ADAMLA SÖYLEŞİ

Organizasyonun son oturumu, “Dev Adamla Söyleşi” ise Dev Ajans Başkanı, İzmir Reklamcılar Derneği As Başkanı ve BKM Ege Bölge Temsilcisi Erhan Gölbey ile gerçekleşti. Basınla ilişkilerden etkinliklere iletişime dair her şeyin konuşulduğu oturumda Erhan Gölbey, öğrencilerle sohbet tadında bir söyleşi yaparak mesleki yetkinlik için neler gerektiğini, doğru bir kariyer için nasıl bir yol haritası izlenmesi gerektiği gibi konularda öğrencilere bilgiler verdi.

Ayrıca, Pamukkale Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri tarafından hazırlanan reklam ve sosyal sorumluluk projelerinin yer aldığı ‘İletişim Hikayeleri” sergisi Kongre ve Kültür Merkezi fuaye alanında etkinlik süresince konukların beğenisine sunuldu.

Uzmanlardan gençlere iletişimin pin kodları