UNESCO’nun müfredata uyanları sıralamasında Türkiye sondan 3’ncü – D20Haber
28.04.2024, Pazar
16 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EĞİTİM
  4. /
  5. EĞİTİM
  6. /
  7. UNESCO’nun müfredata uyanları sıralamasında Türkiye sondan...

UNESCO’nun müfredata uyanları sıralamasında Türkiye sondan 3’ncü

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 30 Kasım 2017 Perşembe - 16:54Güncelleme: 30 Kasım 2017 Perşembe - 16:54
UNESCO’nun müfredata uyanları sıralamasında Türkiye sondan 3’ncü

Cafer Sadık Abalıoğlu Eğitim ve Kültür Vakfı (CSA), Eğitim Reformu Girişimi (ERG) ve Öğretmen Ağı işbirliği ile düzenlenen “Eğitim Politikası Semineri” gerçekleştirildi. Seminerde, eğitimdeki problemle ele alınırken, UNESCO’nun müfredata uyanlar sıralamasında Türkiye’nin sondan 3’üncü sırada yer aldığına işaret edildi.

CSA Eğitim ve Kültür Vakfı ile ERG ve Öğretmen Ağı tarafından düzenlenen Eğitim Politikası Semineri, Zaferiye Abalıoğlu Bilim ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi. Seminere akademisyen, öğretmen ve eğitim fakültesi öğrencileri katıldı.

Seminerin açılış konuşmasını, Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Süleyman İnan yaptı. Ardından ERG Direktörü Batuhan Aydagül, Sabancı Üniversitesi bünyesinde kurulan bir oluşum olan ERG ve Öğretmen Ağı’nın çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

ERG’nin 10. raporu olan “Eğitim İzleme Raporu 2016-2017”nin yazarlarından Politika Analisti Dr. Aysel Madra ve ERG Araştırmacısı Didem Aksoy da raporun öğretmen bölümünden yola çıkarak bir sunum yaptılar. Sunumda; Türkiye’deki okullaşma oranının OECD ülkeleri ile kıyaslandığında alt seviyede kaldığı, kesintisiz 12 yıllık eğitime geçilmesiyle bölgeler arasında eşitsizliğe rastlandığı, kız öğrencilerin eğitime erişimde zorluk yaşadığı, UNESCO tarafından sunulan izleme raporunda müfredata uyanlar sıralamasında Türkiye’nin sondan 3’üncü sırada yer aldığı, okullarda eğitim sisteminden çok öğretmenin eğitimine güven duyulduğu belirtildi.