ÜAK, 244’üncü toplantısını Denizli’de yaptı – D20Haber
26.04.2024, Cuma
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EĞİTİM
  4. /
  5. EĞİTİM
  6. /
  7. ÜAK, 244’üncü toplantısını Denizli’de yaptı

ÜAK, 244’üncü toplantısını Denizli’de yaptı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 11 Mayıs 2018 Cuma - 09:22Güncelleme: 11 Mayıs 2018 Cuma - 09:22
ÜAK, 244’üncü toplantısını Denizli’de yaptı

Üniversitelerarası Kurul (ÜAK), 244’ncü toplantısını Pamukkale Üniversitesi’nin (PAÜ) ev sahipliğinde Denizli’de gerçekleştirdi. Başkanlığını PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ’ın yaptığı kurulun toplantısına 200’e yakın üniversitenin rektörleri katıldı.

PAÜKongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantının açılışı bölümüne Vali Yardımcısı Hakkı Ünal, Büyükşehir Belediye Meclisi Başkan Vekili Ali Değirmenci, ÜAK Başkanı ve Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, üniversite rektörleri ve davetliler katıldı.

İstiklal Marşı’nın söylenmesi ve saygı duruşuyla başlayan toplantıda, PAÜ Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özgün Gülhan piyano dinletisi sundu.

ÜAK Başkanı ve PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, “7100 sayılı yasa ile ihdas edilen ÜAK Yönetim Kurulu’nun üyelerini sizlerin desteğiyle oluşturduk. Yine sizlerin desteğiyle ÜAK Genel Kurulu, birçok yetkisini yönetim kuruluna devretti. Yönetim kurulumuz mart ve nisan aylarında 2 toplantı yaptı. Yasanın amir hükmü gereği, bundan sonra da her ay yönetim kurulu toplantıları yapılacaktır. İmzası tamamlanan ilk yönetim kurulu toplantımızın kararlarını sizlerle paylaştık. Bundan sonra da ÜAK yönetim kurulu kararları sizlerle paylaşılacaktır. Henüz iki ay geçmiş olması ve iki toplantı yapmış olmamıza rağmen ÜAK’ta işlerin hızlandığına şahit olduk” dedi.

Başkanlık süresinin son çeyreğine geldiğini belirten Prof. Dr. Bağ, ÜAK Yönetim Kurulu’nun oluşumuna desteklerinden dolayı YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç’a, yapılan çalışmalara katkılarından dolayı kurul üyelerine teşekkür etti.

Büyükşehir Belediye Meclisi Başkan Vekili Ali Değirmenci ise, Üniversitelerarası Kurul Toplantısı’nın Denizli’de yapılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Denizli ile ilgili bilgiler de veren Değirmenci, kentin birçok antik kenti barındırdığını, yeraltı ve yerüstü birçok zenginliği bulunduğunu, 10 yıldır Pamukkale Üniversitesi ile birlikte Laodikya Antik Kenti’nin kazı çalışmalarını yürüttüklerini kaydetti.

ÜNİVERSİTELERARASI KURUL

2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun 11. maddesi uyarınca kurulan Üniversitelerarası Kurul’un başkanlığını, Cumhuriyet dönemindeki kuruluş tarihlerine üniversitelerin rektörleri yapıyor. Yaklaşık 200 üniversitenin bağlı olduğu bu kurulun başkanlık görevini 1 Ağustos 2017’den bu yana PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ yürütüyor.