TÜBİTAK’ın birincisi yine Alatay – D20Haber
26.04.2024, Cuma
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EĞİTİM
  4. /
  5. EĞİTİM
  6. /
  7. TÜBİTAK’ın birincisi yine Alatay

TÜBİTAK’ın birincisi yine Alatay

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 28 Ağustos 2017 Pazartesi - 11:23Güncelleme: 28 Ağustos 2017 Pazartesi - 11:23
TÜBİTAK’ın birincisi yine Alatay

Pamukkale Üniversitesi’nin (PAÜ) tasarımı olan Alatay, TÜBİTAK’ın gözdesi oldu. PAÜ Teknoloji ve Mühendislik fakültelerinde görev yapan akademisyenler ile öğrencilerin ortak çalışması, Aydem’in sponsorluk desteğiyle tasarlanan Alatay, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da TÜBİTAK’ın yarışmasında electromobile dalında “Yerli Ürün Teşvik Ödülü”nü kazandı.

PAÜ Teknoloji ve Mühendislik fakültelerinde tasarlanan, Aydem’in de sponsorluk desteği verdiği Alatay, bu yılki yarışmaya proje danışmanlığını Mühendislik Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Selim Köroğlu yaptığı ekibin yoğun çalışmasıyla yeniden tasarlanarak katıldı. Yeni tasarımıyla dikkatleri çeken Alatay, Kocaeli’de düzenlenen yarışmada “Yerli Ürün Teşvik Dalı”nda yine birincilik kürsüsünde yer aldı.

Mühendislik Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Selim Köroğlu başkanlığındaki ekip tarafından tasarlanan ve TÜBİTAK’ın yarışmasında “Yerli Ürün Teşvik” birincilik ödülü kazanan “Alatay”, yeni tasarımıyla göz kamaştırdı.

PAÜ Mühendislik Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü’nde, “Alatay Elektromobil” projesinde görev alan ekip, çalışmalarını yoğun bir tempoda sürdürüyor. Projeye Denizli, Aydın ve Muğla7nın elektrik dağıtımını gerçekleştiren AYDEM, sponsor olarak destek veriyor.

TÜBİTAK’ın birincisi yine Alatay

BU PAYLAŞIMI YAPTILAR

Alatay’ın birincilik ödülünü kazanmasının ardından ekip, “ Ve Alatay'17 Yerli Ürün Teşvik Ödülü dalında 2 sene üst üste Türkiye 1’incsi oluyor. Desteklerini esirgemeyen herkese çok teşekkür ederiz. Biz bir aileyiz” paylaşımını yaptı.

REKTÖR BAĞ KUTLADI

PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ da, sosyal medya hesabından “TÜBİTAK yarışlarında iki sene üst üste Türkiye 1’incisi olan üniversitemize 2’nci kupayı kazandıran öğrencilerimizi ve hocalarımızı kutluyorum” paylaşımını yaptı.

GEÇEN YIL DA BİRİNCİLİK ÖDÜLÜNÜ KAZANMIŞTI

Geçen yıl TÜBİTAK’ın himayesinde organize edilen “Efficiency Challenge Electric Vehicle” yarışmasına ilk kez katılan Alatay, electromobile 2016 kategorisinde, 6 yerli üründen 5’inin tasarımını yaparak birinciliği elde etmişti.