Sınavsız 2. üniversite için kayıt dönemi – D20Haber
23.04.2024, Salı
18 °C / 34 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EĞİTİM
  4. /
  5. EĞİTİM
  6. /
  7. Sınavsız 2. üniversite için kayıt dönemi

Sınavsız 2. üniversite için kayıt dönemi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 1 Eylül 2021 Çarşamba - 17:42Güncelleme: 2 Eylül 2021 Perşembe - 10:48
Sınavsız 2. üniversite için kayıt dönemi

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi’nin 2002 yılında hayata geçirdiği “sınavsız ikinci üniversite” uygulamasında kayıtlar devam ediyor.

Sistem, hayalleri bir diplomaya sığmayanlar için, ön lisans ve lisans programlarına sınavsız kayıt olma olanağı sunuyor. İkinci üniversite kapsamında herhangi bir yükseköğretim kurumundan lisans eğitimi alanlar ile mezun olanlar lisans ve önlisans programlarına başvurabilirken, önlisans eğitimi alanlar ve mezun olanlar da önlisans programlarına başvurabiliyor. 2021-2022 öğretim yılı ikinci üniversite internet başvuru ve kayıt işlemleri 8 Ekim Cuma günü sona erecek.

Kariyerinde yükselmek, ilgi duyduğu bölümde okumak ve hayallerini gerçekleştirmek isteyenler için ikinci üniversite, 5’i yeni açılmış olan 41 önlisans ve 21 lisans programında okuma fırsatı sunuyor. Bu yıl ilk kez öğrenci kabul edecek önlisans programlarının Bilgisayar Programcılığı ve Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği, lisans programlarının ise Görsel İletişim Tasarımı, İktisat (İngilizce) ve Siyaset

Bilimi ile Kamu Yönetimi (İngilizce) olduğu belirtildi.

İkinci üniversite için adayların https://aoskayit.anadolu.edu.tr  adresinden e-devlet şifresi ile başvuru yapabileceği, detaylı bilginin 7/24 hizmet veren çağrı sisteminden  http://ikinciuniversite.anadolu.edu.tr/ web sitesinden alınabileceği kaydedildi.