Rektör Ahmet Kutluhan: PAÜ, mistik (gizemci) bir üniversitedir – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
17 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EĞİTİM
  4. /
  5. EĞİTİM
  6. /
  7. Rektör Ahmet Kutluhan: PAÜ, mistik (gizemci)...

Rektör Ahmet Kutluhan: PAÜ, mistik (gizemci) bir üniversitedir

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 23 Haziran 2022 Perşembe - 18:42Güncelleme: 23 Haziran 2022 Perşembe - 19:31
Rektör Ahmet Kutluhan: PAÜ, mistik (gizemci) bir üniversitedir

Prof Dr Ahmet Kutluhan, rektörü olduğu Pamukkale Üniversitesini sözlük anlamı “gizemci” olan “mistik” üniversite olarak tanımladı.

PAÜ Rektörü Prof Dr Ahmet Kutluhan, Mimarlık ve Tasarım Fakültesinin mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada, fakültenin çalışmalarından örnekler verdi. Fakülte öğrencileriyle tanışmadan önce mimarlık mesleği ile ilgili çok hayal kuramadığını kaydeden Kutluhan, “Sadece ve sadece Mimar Sinan’ın yapmış olduğu eserlerle tarihi bir rolü olduğuna inanıyordum. Ne zaman Mimarlık ve Tasarım Fakültemizin öğrencileri üniversitemizin düzenlediği İstiklal Marşı’nın 100. Yıl Etkinlikleri’nde İstiklal Marşı’nın Soyut Mekanları Sergisi’ni gerçekleştirdi, o gün anladım ki mimarlık aslında bir sanatmış” dedi.

“MİSTİK ÜNİVERSİTE” DEDİ, NEDENİNİ BÖYLE ANLATTI

“Pamukkale Üniversitesi aynı zamanda mistik bir üniversitedir. Bu mistizm de yine İstiklal Marşımızdan kaynaklanıyor” diyen Prof Dr Kutluhan, şöyle devam etti:

“Kampüsümüzde Mehmet Akif Ersoy koordinatları, İstiklal Marşımızın koordinatları, Cumhuriyetimizin koordinatı hocalarımız tarafından bulunup anıta dönüştürüldü. Mimarlık ve Tasarım Fakültemizin hocalarından Dr Öğretim Üyesi Özgü Hafızoğlu hocamız sayesinde bu anıt yapıldı. Mimarlık ve Tasarım Fakültemiz adına kampüsümüzde kalıcı bir eder bıraktılar.”

“ŞEHİRLE BÜTÜNLEŞMİŞ BİR FAKÜLTE”

Mimarlık ve Tasarım Fakültesinin en önemli özelliklerinden birisinin şehir ile bütünleşmesi olduğunu belirten Kutluhan, “Vizyonumuz ‘üniversite hayatın rehberidir’ olduğu için Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Denizli’nin problemlerinden kendini uzak tutamaz. Denizli de mimarlık adına, şehircilik adına peyzaj mimarisi adına yapılacak bir şeyler var ise, üzerine düşeni yapması gerektiği noktasında ben çok gurur duyuyorum. Bu konuda gerçekten şehirle bütünleşmiş bir fakültedir. Gün gelecek maddi zorlukların aşıldığı en yakın zamanda Mimarlık ve Tasarım Fakültemiz kendi binasın da eğitim öğretim yapacak inşallah. Bugün buradan mezun olan genç mimarlarımıza sanat hayatlarında başarılar dilerken ortaya çıkarttıkları eserlerde derin anlamlar olmasını diliyorum. Mezuniyet törenimizin ve mezunlarımızın Denizlimize, ülkemize, dünyamıza hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.