PAÜ’nün fakülte ve meslek yüksekokullarına, Devlet Yükseköğretim Kurumlarında Öğretim Elemanı Norm Kadrolarının Belirlenmesine ve Kullanılmasına İlişkin Yönetmelik, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu, Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliğinin ilgili maddeleri ve üniversitenin Akademik Değerlendirme Yönergesi uyarınca 36 öğretim üyesi alınacak.
İlgili bölümlere atanmak isteyen profesör, doçent ve araştırma görevlilerinin bugünden itibaren 15 gün içinde başvuruda bulunması gerekiyor. Başvurular, şahsen veya posta yoluyla yapılabilecek.
ÖĞRETİM ÜYESİ ALINACAK FAKÜLTE VE YÜKSEKOKULLAR
Profesör, doçent ve dr öğretim üyelerinin alınacağı fakülteler ile meslek yüksekokulları şöyle:
-Eğitim Fakültesine 2 profesör, 1 doçent ve 1 dr öğretim üyesi, Fen Edebiyat Fakültesine 2 profesör ve 2 doçent, Tıp Fakültesine 6 doçent ve 4 dr öğretim üyesi, Turizm Fakültesine 1 doçent, İletişim Fakültesine 2 dr öğretim üyesi, Mühendislik Fakültesine 3 dr öğretim üyesi, Teknoloji Fakültesine 1 dr öğretim üyesi, Mimarlık ve Tasarım Fakültesine 1 dr öğretim üyesi, Denizli Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokuluna 1 doçent, Kale Meslek Yüksekokuluna 1 doçent, 3 dr öğretim üyesi, Denizli Teknik Bilimler Meslek Yüksekokuluna 1 dr öğretim üyesi, Honaz Meslek Yüksekokuluna 2 dr öğretim üyesi, Sarayköy Meslek Yüksekokuluna 2 dr öğretim üyesi.
ARAŞTIRMA GÖREVLİLERİ KADROLARI
Öte yandan, PAÜ’nün Eğitim, Hukuk, İlahiyat, Mühendislik, Sağlık Bilimleri ve Teknoloji fakültelerine de 14 araştırma görevlisi alınacak. Açılan kadrolar için başvurular27 Aralık 2021-10 Ocak 2022 tarihleri arasında alınacak.
Ön değerlendirme sonuçları 21 Ocak’ta açıklanacak. Giriş sınavı 26 Ocak’ta yapılacak. Nihai değerlendirme sonuçları da 1 Şubat 2022’de açıklanacak.