PAÜ’nün hızlı okuma ile anlama araştırmasına TÜBİTAK desteği – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
14 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EĞİTİM
  4. /
  5. EĞİTİM
  6. /
  7. PAÜ’nün hızlı okuma ile anlama araştırmasına...

PAÜ’nün hızlı okuma ile anlama araştırmasına TÜBİTAK desteği

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 26 Şubat 2024 Pazartesi - 17:18Güncelleme: 26 Şubat 2024 Pazartesi - 17:19
PAÜ’nün hızlı okuma ile anlama araştırmasına TÜBİTAK desteği

PAÜ Araştırma Görevlisi Dr Ulaş İlic’in, hızlı okuma ile anlamayı sağladığını öne süren tekniklerin doğruluğunu incelemeyi amaçlayan projesi TÜBİTAK tarafından desteklenecek.

 

Hızlı okuma ile anlama konusundaki bilimsel çalışmaları yetersiz bulan PAÜ Eğitim Fakültesi öğretim elemanı Araştırma Görevlisi Dr. Ulaş İlic’in projesi TÜBİTAK desteği aldı. 24 ay sürecek çalışmada, okuma ile anlamayı sağladığını öne süren tekniklerin doğruluğu araştırılacak.

Hızlı okuma ile anlamayı sağladığını iddia eden Bionic Reading isimli uygulamayı fark etmeyle birlikte çalışmaya başladıklarını belirten Dr. İlic, “Oldukça popüler olan ve çeşitli ödülleri bulunan bu yazılıma yönelik bilimsel çalışmaların yetersiz olduğunu gördük. Bu nedenle durumu deneysel olarak kanıtlamaya karar verdik. Yapacağımız proje ile hızlı okuma ile anlamayı sağladığını öne süren tekniklerin doğruluğunu incelemeyi amaçlıyoruz. TÜBİTAK 1001 kapsamında desteklenmeye hak kazanan ve 24 ay sürecek projemizde amacımıza ulaşabilmek için bir yazılım geliştireceğiz. Proje sonunda bilgi üretme ve kullanma kapasitesinin geliştirilmesi, yüksek katma değerli ürün ve hizmetleri destekleyecek nitelikte yenilik faaliyetlerinin artırılması amacına da katkı sağlayacağımızı düşünüyoruz” dedi.