PAÜ’nün akreditasyon başvurusu kabul edildi – D20Haber
04.05.2024, Cumartesi
10 °C / 22 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EĞİTİM
  4. /
  5. EĞİTİM
  6. /
  7. PAÜ’nün akreditasyon başvurusu kabul edildi

PAÜ’nün akreditasyon başvurusu kabul edildi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 2 Kasım 2023 Perşembe - 10:41Güncelleme: 2 Kasım 2023 Perşembe - 10:41
PAÜ’nün akreditasyon başvurusu kabul edildi

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Rektörü Prof Dr Ahmet Kutluhan, Yükseköğretim Kalite Kurulu Kurumsal Akreditasyon Programı’na yaptıkları başvurunun kabul edildiğini bildirdi.

PAÜ Rektörü Prof Dr Ahmet Kutluhan, akreditasyon başvurusuyla ilgili açıklamasında, her alanda güçlü ve başarılı bir üniversite olabilmek için sürekli gelişim ve iyileştirmenin bir kültür haline gelmesi gerektiğini belirtti.

PAÜ’nün akademik ve idari birimleriyle iş birliği içerisinde kalite, iyileştirme ve sürdürülebilirlik çalışmalarını kararlılıkla sürdürdüklerini kaydeden Kutluhan, üniversitenin kalite güvence sistemi ve akreditasyon çalışmaları konusunda önemli mesafe kat ettiklerini, bu başarılarımızı tescillemek amacıyla Yükseköğretim Kalite Kurulu Kurumsal Akreditasyon Programı’na başvuruda bulunduklarını ve akreditasyon değerlendirme sürecine kabul edildiklerini bildirdi.

Yükseköğretimde kalitenin öncelikle değişen ve dönüşen dünyada öğrencileri hayata hazırlayıp, yetkin ve liyakat sahibi bireyler yetiştirmekten geçtiğini ifade eden Kutluhan, sözlerine şunları ilave etti:

“Akademik personelimiz, idari personelimiz ve öğrencilerimizle beraber tüm süreçlerde kaliteyi artırma çalışmalarına gönül verdik. Üniversite hayatın rehberidir vizyonumuzun temelini de bu düşünce oluşturuyor. Eğitim - öğretim başta olmak üzere Ar-Ge, toplumsal katkı ve tüm yönetim, liderlik ve kalite süreçlerimizi bu bakış açısıyla ve bütünleşik olarak geliştirmeyi ve sürdürülebilir kılmayı hedefledik. Bu hedefler doğrultusunda öğrencilerimizin süreçlere dahil olmalarını sağladık. Belli aralıklarla öğrencilerimiz ile bir araya gelerek onların görüş ve önerilerini dinledik, dinlemeye devam ediyoruz. Öğrencilerimizin oluşturduğu Kalite ve Sürekli Gelişim Topluluğumuz da süreçlere katkı vermek adına aktif çalışmalarını sürdürmektedir.”