PAÜ’lü öğrencilere Almanya’da iş fırsatı – D20Haber
26.04.2024, Cuma
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EĞİTİM
  4. /
  5. EĞİTİM
  6. /
  7. PAÜ’lü öğrencilere Almanya’da iş fırsatı

PAÜ’lü öğrencilere Almanya’da iş fırsatı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 26 Şubat 2020 Çarşamba - 19:31Güncelleme: 26 Şubat 2020 Çarşamba - 19:31
PAÜ’lü öğrencilere Almanya’da iş fırsatı

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ), Almanya’nın Thüringen Eyaleti’nde faaliyet gösteren ve gençlerin istihdam edilebilmesi için farklı sektörlerden firmalarla ortak çalışmalar yürüten FAV Service GMBH Vakfı yetkililerini konuk etti

Heyetler arasında PAÜ Tıp Fakültesi seminer salonunda yapılan toplantıya Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Çiftçi, PAÜ Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. İbrahim Türkçüer, öğretim üyeleri, Rektör Danışmanı Dr. Turgay Sehil ve FAV Service gGMBH vakfı yetkilileri katıldı.

Toplantıda Uluslararası İlişkileri Koordinatörü Doç. Dr. Zeha Yakar, PAÜ’yü tanıtan bir sunum yaptı. Sonrasında da öğretim üyeleri tarafından, Tıp Fakültesi ve Sağlık Bilimleri Fakültesi’nin tanıtan bir sunum gerçekleştirildi.

FAV Service gGMBH Vakfı yetkilisi Heiko Schüler de çalışmalarıyla ilgili bilgi sundu. Bulundukları eyalette farklı sektörlerden 600 şirket ile iş birliği yaptıklarını belirten Schüler, özellikle sağlık hizmetleri, metal ve otomotiv sektöründe bu alanlarının eğitimini almış çalışanlara ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

PAÜ ile yapmayı hedefledikleri iş birliği ve ortak proje konusuna da değinen Heiko Schüler, Pamukkale Üniversitesi’nden mezun olmuş ve mezun olacak gençleri, eğitim aldıkları alanlarda, Almanca dil eğitimlerinin sonunda Almanya’da faaliyet gösteren firmalarla buluşturmayı, mesleki kariyerlerine Almanya’da devam etmelerine yardımcı olmayı istediklerini ifade etti.

Toplantının sonunda heyet, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Rafet Kılınçarslan’ı ziyaret ederek, vakfın yaptığı çalışmalar konusunda bilgi verdi.