PAÜ’den 2 öğrenci Silikon Vadisi’nde – D20Haber
22.05.2024, Çarşamba
20 °C / 35 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EĞİTİM
  4. /
  5. EĞİTİM
  6. /
  7. PAÜ’den 2 öğrenci Silikon Vadisi’nde

PAÜ’den 2 öğrenci Silikon Vadisi’nde

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 5 Eylül 2018 Çarşamba - 16:30Güncelleme: 5 Eylül 2018 Çarşamba - 16:30
PAÜ’den 2 öğrenci Silikon Vadisi’nde

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) öğrencileri Hasan Basri Çokgüler ve Emre Toçkin, TİM-TEB Girişim Evleri Let’s Up programı kapsamında Silikon Vadisi’ni görme fırsatı yakaladılar.

Türkiye’nin ilk girişim evi konsepti ile Türkiye’ye girişimcilik vizyonunu kazandırmayı amaçlayan Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve Türk Ekonomi Bankası (TEB) işbirliğiyle hayata geçirilen Girişim Evleri, Let’s Up programı kapsamında eğitim alan 16 üniversite öğrencisini teknolojinin kalbi Silikon Vadisi’ne götürdü.

TİM-TEB Girişim Evleri, üniversiteliler arasından Silikon Vadisi’ne götüreceği öğrencileri Let’s Up Demoday etkinliği ile belirledi. Etkinlik; Pamukkale, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Karadeniz Teknik, 19 Mayıs, Akdeniz, Yeditepe ve Selçuk üniversitelerinde düzenlendi.

Etkinlik sonunda danışmanlığını Prof. Dr. Ummuhan Baş Aslan’ın yaptığı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu öğrencisi Hasan Basri Çokgüler ile Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü öğrencisi Emre Toçkin’in oluşturduğu ekip, geliştirdiği fizik tedavi cihazıyla Slikon Vadisi’ne gitmeye hak kazandı.

PAÜ Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu öğrencisi Hasan Basri Çokgüler, çalışmayla igili “Yaptığımız stajlarda ve gördüğümüz derslerde kullanılan cihazların pahalı ve geliştirilebilir olduğunu gördüm. Bu cihazların yerli sanayi ile daha iyi yapılabileceğini düşündüm ve bunu gerçekleştireceğime inandım. Fikrimi ilk olarak Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü’nde eğitim alan yakın arkadaşım Emre Toçkin ile paylaştım. O da fikrimi beğendi ve bu fikir üzerinde araştırmalara başladık. Biraz bilgi topladıktan sonra desteğini almak için bölüm başkanımız Prof. Dr. Ummuhan Baş Aslan ile görüştük. Kendisi bu konuda elinden gelen her türlü desteği sağlayacağını söyledi ve böyle bir adımın okulumuz için güzel bir başlangıç olacağını belirterek bizi destekledi. Böylece şu anki ekibimiz kurulmuş oldu” dedi.

Haberin DevamıReklam




Pamukkale Teknokent’te TİM-TEB ortaklığıyla oluşturulan ve üniversite öğrencilerine girişimcilik eğitimi verilen Let’s Up programını duyduklarını, bu programa katılıp başarıyla tamamladıklarını, bunun sonucunda Silikon Vadisi’ne Türkiye genelinde gitmeye hak kazanan 16 ekip içerisinden Denizli Pamukkale Teknokent olarak hak kazanan iki ekipten biri olduklarını anlatan Çokgüler, “San Francisco’da kaldığımız sürede Rocket Space, Wework gibi yabancı proje merkezlerinin yanı sıra Türkiye’nin Silikon Vadisindeki tek proje merkezi olan Star Camp’i ziyaret ettik. Facebook, Google, Udemy, Airbnb gibi dünya devi şirketleri, Stanford Üniversitesi’ni gezdik. Ülkemizi Silikon Vadisi’nde temsil eden bazı CEO, yatırımcılar ve çalışanlarla buluştuk. Ayrıca şehrin turistik yerlerini gezdik. Silikon Vadisi’ni ziyaretimiz bize farklı bakış açıları kazandırdı, alternatif yollar kullanabileceğimizi görmemizi sağladı. Network oluşturarak oradan destek alabilme imkânı sağladı. Başta bizim için hayal olan yabancı yatırımcı düşüncesinin gerçeğe dönüşebileceğini gösterdi” diye konuştu.