PAÜ’de yeni sanayi devrimi 4.0 konuşuldu – D20Haber
07.05.2024, Salı
13 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EĞİTİM
  4. /
  5. EĞİTİM
  6. /
  7. PAÜ’de yeni sanayi devrimi 4.0 konuşuldu

PAÜ’de yeni sanayi devrimi 4.0 konuşuldu

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 5 Ekim 2017 Perşembe - 13:36Güncelleme: 5 Ekim 2017 Perşembe - 13:36
PAÜ’de yeni sanayi devrimi 4.0 konuşuldu

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Mekatronik ve Bilişim Topluluğu tarafından düzenlenen “Endüstri 4.0 Yeni Sanayi Devrimi” adlı konferansta, Almanya’da ortaya çıkan ve bilişim ile endüstriyi buluşturan bu gelişime ayak uyduramayan sektörlerin yok olup gideceği vurgulandı

Pamukkale Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen konferansta, Er-Bakır A.Ş. Bilgi Sistemleri Müdürü Mehmet Açıkyer, Omega Big Data Yönetici Ortağı Senem Kılıç, Vestel Üretim Sorumlusu Emre Mestandoğan ve Süreç Uzmanı Bora Özkan 4. Endüstri Devrimi’nin geleceği ve beklentiler konularında sunum gerçekleştirdi.

PAÜ’de yeni sanayi devrimi 4.0 konuşuldu

İŞ DÜNYASI İLE ÖĞRENCİLER BULUŞTU

Konferansın açılışında konuşan Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Aydın, iş dünyasından önemli isimleri ile öğrencileri bir araya getirerek, iş dünyası hakkında fikir sahibi olmalarını ve sektörün ihtiyaçlarına uygun birer mühendis olarak kendilerini geliştirilmelerini hedeflediklerini söyledi.

PAÜ’de yeni sanayi devrimi 4.0 konuşuldu

BİLİŞİM İLE ENDÜSTRİ BİR ARAYA GELECEK

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Rafet Kılınçarslan ise, üretim sektöründeki önemli devrimler sonrasında ülkeler ve şirketlerin artan rekabet koşulları arasında rekabet üstünlüklerini devam ettirebilmek amacıyla bazı stratejiler geliştirme yoluna gittiklerini ifade etti.

İlk olarak Almanya’da ortaya çıkan 4. Endüstri Devrimi’ni de bu stratejilerden biri olarak tanımlayan Prof. Dr. Kılınçarslan, 4. Endüstri Devrimi’nin bilişim ile endüstriyi bir araya getirmeyi amaçladığını söyledi. Prof. Dr. Rafet Kılınçarslan “Endüstri 4.0 ile üretim süresi, maliyet ve üretim için ihtiyaç duyulan enerji miktarı azalacak üretim miktarı ve kalitesi artacaktır. 4. Sanayi Devrimi yeni sektörlerin doğmasına sebep olacağı gibi geri kalan sektörlerin de yok olmasına neden olacaktır. Yeni endüstriye ayak uyduramayan şirketler, sektörler ve ülkeler bundan olumsuz etkilenecektir” dedi..

PAÜ’de yeni sanayi devrimi 4.0 konuşuldu

“YILLIK YÜZDE 3 EK BÜYÜME SAĞLANABİLİR”

Katılımcılara bir sunum yapan Er-Bakır A.Ş. Bilgi Sistemleri Müdürü Mehmet Açıkyer de, 4. Endüstri Devrimi ile üretimde tüm birimlerin birbirleriyle anlık bilgi alışverişi yapabileceklerini kaydetti. 4. Endüstri Devrimi’nin Türkiye açısından önemine değinen Açıkyer, çağın gereklilikleri yakalanarak sanayi üretiminde yıllık yüzde 3 ek büyümenin gerçekleşebileceğini, bunun yanında yatırımların ve nitelikli iş gücü istihdamının önümüzdeki 10 yıl içinde hızla artmaya devam edeceğini sözlerine ekledi.

PAÜ’de yeni sanayi devrimi 4.0 konuşuldu

“GENÇ NÜFUS AVANTAJ”

Konuşmacılardan Omega Big Data Yönetici Ortağı Senem Kılıç da, 4. Endüstri Devrimi’nin “daha kaliteli ürünün daha az maliyet ve daha az insanla nasıl üretilir?” sorusuna cevap bulmak için gerçekleştiğini söyledi. Son yıllarda ülkemizde Endüstri 4.0 alanında devlet teşviklerinin arttığına işaret eden Kılıç, teşviklerin doğru değerlendirilmesi ve genç nüfus avantajıyla 4. Endüstri Devrimi’nde önemli noktalara gelebileceğimizi vurguladı.