PAÜ’de uluslararası hafta – D20Haber
19.04.2024, Cuma
11 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EĞİTİM
  4. /
  5. EĞİTİM
  6. /
  7. PAÜ’de uluslararası hafta

PAÜ’de uluslararası hafta

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 10 Mayıs 2017 Çarşamba - 14:14Güncelleme: 10 Mayıs 2017 Çarşamba - 14:14
PAÜ’de uluslararası hafta

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ), 8 ülkeden 21 akademik ve idari personel ile değişim öğrencilerinin katıldığı ‘‘7. Uluslararası Hafta’’ya ev sahipliği yapıyor.

PAÜ Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü’nün, Erasmus+ ve Türkiye Ulusal Ajansı’nın destekleri ile düzenlediği 7. Uluslararası Hafta etkinlikleri, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu’nda misafir üniversitelerin tanıtım sunuşları ile başladı. 13 farklı üniversiteden gelen konuklar, 12 Mayıs’a kadar sürecek etkinliklerde geldikleri üniversiteleri ve ülkelerini tanıtacak, eğitim süreçleri hakkında da bilgilendirmelerde bulunacak.

İspanya, İsveç, Yunanistan, Polonya, Macaristan, Çek Cumhuriyeti, Romanya ve Kazakistan’dan gelen konuklar, değişim öğrencileriyle bir araya gelerek, eğitim alma ve ders verme faaliyetleri gerçekleştirecek.

Bu arada, hafta boyunca Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen gezi programı ile Laodikeia ve Hierapolis antik kentleri ile Buldan ilçesi konuklara gezdirilecek. Ayrıca, Türk el sanatlarının önemli bir dalı olan Ebru Sanatı da konuklara tanıtılacak.

REKTÖR BAĞ’A ZİYARET

7. Uluslararası Hafta etkinlikleri kapsamında PAÜ’ye gelen katılımcılar, Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ’ı ziyaret etti. Rektörlük Senato Salonu’nda gerçekleşen ziyarette konukları Pamukkale Üniversitesi’nde ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Bağ, bu tür etkinliklerin bilimsel ve kültürel birlikteliği arttırdığına inandığını söyledi. Ziyaretin sonunda Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ ve Uluslararası Hafta katılımcıları birlikte öğle yemeği yedi.