PAÜ’de skandal sorular basına yansıdı, rektörlük iptal açıklaması yaptı – D20Haber
26.04.2024, Cuma
16 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EĞİTİM
  4. /
  5. EĞİTİM
  6. /
  7. PAÜ’de skandal sorular basına yansıdı, rektörlük...

PAÜ’de skandal sorular basına yansıdı, rektörlük iptal açıklaması yaptı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 12 Haziran 2021 Cumartesi - 17:53Güncelleme: 12 Haziran 2021 Cumartesi - 17:53
PAÜ’de skandal sorular basına yansıdı, rektörlük iptal açıklaması yaptı

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi iktisat bölümü öğrencilerine bahar dönemi finallerinde iki skandal soru yöneltildiği ortaya çıktı. Soruların basına yansıması üzerine rektörlükten “iptal ve inceleme başlatıldı” açıklaması geldi.

PAÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İngilizce İktisat Bölümü birinci sınıflarda final dönemi sorusu olarak öğrencilerin karşısına önce “Türk savcılığı ülkenin üst mahkemesinden hangi Kürt yanlısı ana muhalefet partisinin yasaklanmasını istedi” sorusu çıktı. Sorunun yanıt seçenekleri ise İYİ Parti, MHP, HDP, Saadet Partisi ve AK Parti olarak sıralandı.

Öğrencileri şoke eden bir diğer soruda da “hangi kurumun Kürt yanlısı muhalefet partisini yasaklayabileceği” soruldu. Cevaplarda Yargı Uyuşmazlıkları Mahkemesi, HSK, Anayasa Mahkemesi, Yargıtay ve Danıştay seçenekleri yer aldı.

DERSE NE İLGİSİ VAR?

CHP Merkezefendi İlçe Başkanı Ali Osman Horzum, konuyla ilgili “Bölücü, ayrıştırıcı düşünce tohumları hayatımızın her alanında ekilmeye çalışılıyor. Hangi parti ya da etnik grup olursa olsun, ilgisiz bir sınav içinde yer almamalıydı. Zaten ekonomik sıkıntılar ve salgın nedeniyle gergin durumdaki toplumu daha da öfkelendirmenin kimseye faydası olmaz. Bunu her yerde her fırsatta yapıyorlar. Bugün üniversitede bir sınav sorusunda karşımıza çıktı. Sevgisiz, hoşgörüsüz, anlayışsız, empati yoksunu bu anlayışı kabul etmiyoruz. Binlerce yıldır kardeşçe birlikte yaşamış bu toplumu kendi siyasi rantları için ayrıştırma düşüncesinde olanlar dün başaramadılar bu gün de başaramayacaklar” açıklamasını yaptı.

REKTÖRLÜKTEN İPTAL AÇIKLAMASI

Skandal soruların basına yansımasının ardında PAÜ Rektörlüğü, soruların final sınavlarından çıkarıldığını, sorumlular hakkında idari soruşturma başlattığını duyurdu. PAÜ’nün sosyal medya hesabından “Ulusal basına yansıyan ve PAÜ İİBF İktisat Bölümü öğrencilerine bahar dönemi finallerinde yöneltilen iki soru iptal edilmiş olup, gerekli tahkikat ve incelemeler başlatılmıştır. Kamuoyunun bilgisine sunarız. Pamukkale Üniversitesi olarak Türkiye Cumhuriyeti’nin milli birlik ve beraberlik ile bölünmez bütünlüğü hususlarındaki duruşumuz her daim bellidir” paylaşımı yapıldı.