PAÜ’de mezuniyet coşkusu – D20Haber
19.04.2024, Cuma
13 °C / 18 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EĞİTİM
  4. /
  5. EĞİTİM
  6. /
  7. PAÜ’de mezuniyet coşkusu

PAÜ’de mezuniyet coşkusu

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 20 Haziran 2022 Pazartesi - 20:13Güncelleme: 20 Haziran 2022 Pazartesi - 21:46
PAÜ’de mezuniyet coşkusu

Pamukkale Üniversitesinde (PAÜ) düzenlenen mezuniyet töreninde 10 bin 516 öğrenci kep attı.

PAÜ Arena’da gerçekleştirilen mezuniyet törenine Denizli Valisi Ali Fuat Atik, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Cumhuriyet Başsavcısı Burhan Bölükbaşı, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, Pamukkale Kaymakamı Uğur Bulut, Merkezefendi Kaymakamı Dr. Âdem Uslu, İl Emniyet Müdürü Kenan Yıldız, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Veysel Yanık, Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, İlçe Belediye Başkanları, Pamukkale Üniversitesi Senato Üyeleri, Dekanlar, İl Müdürleri, Oda Başkanları, öğrenciler ve aileleri katıldı.

KKTC’Lİ MEZUN ÖĞRENCİDEN TEŞEKKÜR

Törende mezun öğrenciler adına konuşma yapan Tıp Fakültesi Birincisi Dr Neşe Büyük, “Ben Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin bir evladı olarak Anavatanımın öğrencileri ile aynı sınavlara girerek Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni kazandım. Anavatanıma, Yükseköğretim Kurumu’na, Sağlık Bakanlığı’na ve Pamukkale Üniversitesi’ne bizlere sağlamış olduğu bu imkân için sonsuz teşekkür ediyorum” dedi.

 

10 516 ÖĞRENCİ MEZUN OLDU

2021-2022 eğitim öğretim yılının sonunda 10 bin 516 öğrencinin mezun olduğunu dile getiren PAÜ Rektörü Prof Dr Kutluhan, “10 bin 516 mezunumuzu ayrı ayrı cân-ı gönülden tebrik ediyorum. Şu ana kadar edindiğiniz tüm bilgi ve birikimi, bundan sonra üretmeye adayıp cennet misali vatanımıza ayrı ayrı katkılar sunacağınıza inancım tamdır. Sizlere güveniyorum, sizlere inanıyorum, sizlerin başarılarınızla gurur duyacağımız günlerin geleceğini de biliyorum. Allah bahtınızı yolunuzu açık etsin” ifadelerini kullandı.

“ARTIK BAYRAK SİZDE”

Ailelerin öğrenciler için her türlü fedakarlığı yaptığını kaydeden Zolan, törende yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Aileleriniz sizler için her türlü fedakârlığı yaparak sizlerin bu yolculuğunda sizlere en çok emek harcayan kişiler oldu. Sizler onların gözbebeğisiniz. Esas görev bundan sonra başlıyor. Aileleriniz, milletimiz, devletimiz, değerli hocalarımız sizlere her türlü fedakarlığı yaptı. Artık bu vatan, bu millet bu devlet, aileleriniz sizlerden hizmet bekliyor. Artık bayrak sizde. İnşallah sizler bayrağımızı daha ileriye daha yukarıya götüreceksiniz. Sizlere güveniyoruz. Ulu Önderimiz Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi, bayrağımızı sanatta, kültürde, ilimde, bilimde kendi değerlerimize sahip çıkarak her alanda muasır medeniyet seviyesi üzerine çıkaracağınızdan eminim.”

VALİ ATİK, ÖĞRENCİLERE BAŞARI DİLEDİ

Vali Atik ise, mezun öğrencilere başarılar dileyerek, “Üniversiteden elde ettiğiniz birikimle, hayatınıza yön vereceksiniz. İnşallah bizlerin bıraktığı devlet kademesindeki yerlerde sizleri göreceğiz. Hepinizin yolu açık olsun” diye konuştu.

Konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilere hediyeleri protokol üyelerince verildi.