PAÜ’de aşıklar atışması – D20Haber
19.04.2024, Cuma
13 °C / 18 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EĞİTİM
  4. /
  5. EĞİTİM
  6. /
  7. PAÜ’de aşıklar atışması

PAÜ’de aşıklar atışması

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 6 Nisan 2017 Perşembe - 15:55Güncelleme: 6 Nisan 2017 Perşembe - 15:55
PAÜ’de aşıklar atışması

Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl altıncısı düzenlenen “Uluslararası Ege Aşıklar Bayramı”na katılan sanatçılar, Pamukkale Üniversitesi’nde (PAÜ)’de atıştı. Bu anları, akademisyen ve öğrenciler ilgiyle izledi.

“Uluslararası Ege Aşıklar Bayramı”na katılan sanatçılar, PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ’ı ziyaret etti. Tütk dünyası ve yurt içinde Denizli’ye gelen aşıkların ziyaretinde Denizli Büyükşehir Belediyesi Kültür Turizm ve Tanıtım Dairesi Başkanı Hüdaverdi Otaklı ile Kültür Sanat Şube Müdürü Arif Duru da hazır bulundu. Rektör Bağ’ı doğaçlamalarla selamlayan aşıklar, aşıklık kültüründen örnekler sundu.

Aşıkların ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Prof. Dr. Bağ, aşıklık kültürünün Orta Asya’dan bugüne kültürel mirasımızın önemli noktalarından biri olduğunu ifade etti. Pamukkale Üniversitesi olarak bilimin ışığında kültürel mirasa sahip çıkma adına ellerinden gelen katkıyı sağlamayı ilke edindiklerini belirten Bağ, aşıklık kültürünün yaşatılmasında emeği geçen sanatçılara teşekkürlerini iletti.

Ziyaretin sonunda Başkan Hüdaverdi Otaklı, Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ’a verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ederken, aşıklık kültürünün kaleme alındığı kitap hediye etti.

AŞIKLAR KONSER VERDİ

Ziyaretin ardından Pamukkale Üniversitesi Şiir Topluluğu tarafından düzenlenen etkinlikte aşıklardan Hüseyin Sümmani, Ebubekir Zamani ve Nargile Mehdiyeva, akademisyen ve öğrencilere konser verdi. Eğitim Fakültesi Engin Aksel Konferans Salonu’nda gerçekleşen etkinlikte aşık geleneği ile ilgili bilgiler verildi. Aşıkların atışması ise öğrenciler tarafından büyük alkış aldı.