PAÜ Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü açıldı – D20Haber
04.05.2024, Cumartesi
11 °C / 23 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EĞİTİM
  4. /
  5. EĞİTİM
  6. /
  7. PAÜ Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü...

PAÜ Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü açıldı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 3 Ekim 2023 Salı - 13:37Güncelleme: 3 Ekim 2023 Salı - 13:37
PAÜ Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü açıldı

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Mimarlık ve Tasarım Fakültesi bünyesinde kurulan ve ilk kez 2023-2024 döneminde öğrenci kabul eden Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü açıldı. Bölümün 2’si erkek 40 öğrencisi bulunuyor. DETGİS ile PAÜ arasında imzalanan protokol gereği bu bölümü bitirenlerin işi de garanti olacak.

PAÜ Mimarlık ve Tasarım Fakültesi bünyesinde 40 öğrenci kontenjanı ile açılan Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümünün akademik yıla başlaması dolayısıyla lansman düzenlendi. Lansmana PAÜ Rektörü Prof Dr Ahmet Kutluhan, Rektör Yardımcısı Prof Dr Necip Atar, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof Dr Murat Zengin, Tekstil ve Tasarım Bölüm Başkanı Doç Dr Şöhret Aktepe Dal, DETGİS Başkanı Mukaddes Başkaya, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

KUTLUHAN AÇIKLADI, BÖLÜM MEZUNLARINA İŞ GARANTİSİ

PAÜ Rektörü Prof Dr Ahmet Kutluhan, lansman konuşmasında, bölüm öğrencilerine “8 bin yıllık medeniyetin olduğu topraklara geldiniz” diye seslendi. Bunun izlerini antik kentler Hierapolis, Laodikya ve Tripolis ile Babadağ’da görüleceğini kaydeden Kutluhan, “Kökü olan bir şehirde eğitim - öğretime başlayacaksınız. Biz bu bölümü kurduk, geliştirmek sizlere kalıyor. Denizli’nin tasarıma ihtiyacı var. Tasarım olmazsa taklide ve siparişe kalırsınız. Tasarım olduğunda ürettiğiniz sizin ürününüz oluyor. Moda ve tasarımın Denizli’de yapıldığını sizler göstereceksiniz. Ayrıca DETGİS Başkanı Mukaddes Hanım ile bu bölüm mezunları için iş garantisi protokolü imzaladık” dedi.

40 ÖĞRENCİ KONTENJANI

Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof Dr Murat Zengin ise, tekstil kentinde tasarım ve moda eğitim veren fakülte bulunmamasını eksiklik olarak gördüklerini, bugün eğitime başlayan Tekstil ve Moda Tasarımı bölümünün uzun süren uğraşlar sonunda açıldığını, 40 öğrencisi bulunduğunu, geçici olarak Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki alanların derslik ve stüdyo olarak kullanılacağını, bölüm başkanlığını Doç Dr Şöhret Aktepe Dal’ın yapacağını söyledi.

BAŞKAYA: KAPIMIZ AÇIK

DETGİS başkanı Mukaddes Başkaya da tekstil sektörünün Denizli’de güçlü olduğunu, tasarımı tekstilin olmazsa olmazı olarak gördüklerini, bölüm öğrencilerine kapılarının her zaman açık olacağını ve yanlarında yer alacaklarını belirtti.

REKTÖR, TEK TEK ÇİÇEK VERDİ

Konuşmaların ardından Rektör Prof Dr Ahmet Kutluhan, öğrencilere tek tek “hoş geldiniz” diyerek çiçek verdi.