PAÜ Rektörlüğüne soru: Eski Rektör Bağ’ın eşiyle ilgili sınavın sonucu neden açıklanmıyor? – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
14 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EĞİTİM
  4. /
  5. EĞİTİM
  6. /
  7. PAÜ Rektörlüğüne soru: Eski Rektör Bağ’ın...

PAÜ Rektörlüğüne soru: Eski Rektör Bağ’ın eşiyle ilgili sınavın sonucu neden açıklanmıyor?

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 17 Ağustos 2020 Pazartesi - 10:57Güncelleme: 17 Ağustos 2020 Pazartesi - 10:58
PAÜ Rektörlüğüne soru: Eski Rektör Bağ’ın eşiyle ilgili sınavın sonucu neden açıklanmıyor?

Pamukkale Üniversitesi’nde (PAÜ) Prof Dr Hüseyin Bağ’ı rektörlük koltuğundan eden eşi Derya Bağ ile ilgili sınavın sonucu hala açıklanmadı. PAÜ Rektörlüğü, Derya Bağ’ın bu sınava girip girmediği, girdiyse sonucunun ne olduğuna yönelik sorular karşısında suskunluğu koruyor.


PAÜ’yü “eşe özel öğretim kadrosu açılması” ile Türkiye gündemine taşıyan sınavın sonucu merakla bekleniyor. PAÜ Rektörlüğü, 10 Ağustos’taki sınavın üzerinden bir hafta geçmesine rağmen hala bir açıklama yapmadığı gibi, bu konudaki soruları da yanıtsız bırakıyor.

SINAV TAKVİMİ

PAÜ Rektörlüğü, Dil Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi’ne 1, Çivril Atasay Kamer Meslek Yüksekokulu’na 2, Denizli Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’na 4, Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi’ne 1 olmak üzere 8 araştırma görevlisi alımı için sınav açmıştı.

Söz konusu kadrolar için başvurular 7-21 Temmuz tarihleri arasında alınırken, ön değerlendirme sonuçları da 5 Ağustos’ta açıklanarak, 10 Ağustos’ta yapılacak sınava girmeye hak kazananların isimleri duyuruldu.

SONUÇLAR HALA AÇIKLANMIŞ DEĞİL

Geçmişte yapılan sınavlar ile sonuçların açıklanmasına ilişkin takvime bakıldığında, “10 Ağustos’taki sınav sonucu neden açıklanmıyor?” sorusu gündeme geliyor. Örneğin 22 Kasım 2019’da ilana çıkılan ve başvuru süresi 6 Aralık 2019’da sona eren araştırma görevlisi alımı sınavında, daha önceden duyurulduğu gibi ön değerlendirme sonuçları 11 Aralık’ta, kazananlar da 17 Aralık’ta ilan edilmiş görünüyor.

Ancak, Dil Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi, Çivril Atasay Kamer Meslek Yüksekokulu, Denizli Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi’ne araştırma görevlisi alımıyla ilgili süreçte açıklanan takvimin son bölümüne uyulmuş değil. Bir başka ifadeyle sınav sonuçlarının açıklanması henüz yapılmadı. “Nihai değerlendirme tarihi” 13 Ağustos 2020 olarak ilan edilmesine rağmen, söz konusu sınav sonuçlarının açıklanmaması merak uyandırmaya devam ediyor.

O KADROYLA İLGİLİ AÇIKLAMA BEKLENİYOR

Kamuoyu, eski rektör Bağ’ın eşi için Dil Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde (PADAM) açtığı araştırma görevlisi sınavına girip girmediğini, bu kadroya öğretim görevlisi alımının durdurulup durdurulmadığını, Derya Bağ’ın sınava girdiyse sonucunun ne olduğunu açıklanmasını PAÜ Rektörlüğünden bekliyor.