PAÜ öğretim üyeleri, Türk Tarih ve Türk Dil Kurumu Bilim kuruluna seçildi – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
16 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EĞİTİM
  4. /
  5. EĞİTİM
  6. /
  7. PAÜ öğretim üyeleri, Türk Tarih ve...

PAÜ öğretim üyeleri, Türk Tarih ve Türk Dil Kurumu Bilim kuruluna seçildi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 20 Kasım 2023 Pazartesi - 12:46Güncelleme: 20 Kasım 2023 Pazartesi - 12:46
PAÜ öğretim üyeleri, Türk Tarih ve Türk Dil Kurumu Bilim kuruluna seçildi

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) öğretim üyeleri Prof. Dr. Mehmet Ali Ünal ve Prof. Dr. Nergis Biray iki farklı alanda bilim kurulu üyeliğine seçildi.

PAÜ İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof Dr Mehmet Ali Ünal, Türk Tarih Kurumu Bilim Kurulu Üyeliğine seçildi.

Aynı fakültenin Çağdaş Türk Lehçeleri Bölümü Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nergis Biray da, Türk Dil Kurumu Bilim Kurulu Üyesi oldu.

PAÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, Ünal ve Biray’ı yeni görevlerinden dolayı kutladı. Ktuluhan, “Pamukkale Üniversitesi 30. yılını geride bırakmış köklü bir üniversitedir. Bu tecrübeyle yapmış olduğumuz geleceğe ve günümüze ışık tutan araştırmalar, verdiğimiz nitelikli eğitim ve bir çok alanda değer katan üretimlerimizle öğrencilerine, şehrine, ülkesine rehberlik etmiştir, etmeye devam etmektedir. Üreten üniversite misyonu ve üniversite hayatın rehberidir vizyonu ile yürüttüğümüz eğitim öğretim ve araştırma çalışmalarını her geçen gün geliştiriyor, sizlere daha iyi ve güncel bir eğitim vermek amacıyla güçlendiriyoruz. Bu bağlamda Üniversitemizin değerli akademisyenleri de bilime ve öğrencilerimize rehberlik etmeye hızla devam etmektedir. Türk Tarih Kurumu Bilim Kurulu Üyeliğine Seçilen Prof. Dr. Mehmet Ali Ünal hocamız ile Türk Dil Kurumu Bilim Kurulu Üyeliğine seçilen Prof. Dr. Nergis Biray hocamızı gönülden tebrik ediyor, başarılarının daimi olmasını diliyorum” dedi.