PAÜ Mühendislik Fakültesi akredite oldu – D20Haber
03.05.2024, Cuma
11 °C / 23 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EĞİTİM
  4. /
  5. EĞİTİM
  6. /
  7. PAÜ Mühendislik Fakültesi akredite oldu

PAÜ Mühendislik Fakültesi akredite oldu

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 19 Temmuz 2017 Çarşamba - 12:10Güncelleme: 19 Temmuz 2017 Çarşamba - 12:10
PAÜ Mühendislik Fakültesi akredite oldu

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Mühendislik Fakültesi İnşaat, Makine, Gıda ve Çevre Mühendisliği Bölümleri, Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (MÜDEK) tarafından akredite edildi.

Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet İnel, akreditenin ardından düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, başvurunun geçen yıl yapıldığını, MÜDEK akreditasyon sürecinin sonunda İnşaat ve Makine Mühendisliği bölümlerinin ikinci kez, Gıda ve Çevre Mühendisliği bölümlerinin ise ilk kez akredite olmayı başardığını söyledi.

Önceki yıl akredite olan Endüstri ve Jeoloji Mühendisliği bölümleri ile birlikte akredite olan bölüm sayısının 6’ya ulaştığını ifade eden İnel, Elektrik-Elektronik ve Tekstil Mühendisliği bölümleriyle ilgili öz değerlendirme raporlarının bu ay gönderildiğini, değerlendirmelerinin önümüzdeki yıl yapılacağını belirtti. İnel, “Akreditasyon belgesiyle 40 yıllık geçmişi olan Mühendislik Fakültemizde verilen eğitim, bağımsız kalite akreditasyon kuruluşu MÜDEK tarafından başarıyla onaylanmıştır” dedi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Rafet Kılınçarslan ise, MÜDEK akreditasyonunun mezunlar için uluslararası standartlara uygun bir eğitim aldığının güvencesi olarak kabul edildiğini kaydederek, MÜDEK değerlendirmesinin üniversitelerden ve sanayiden gönüllü çalışan, değerlendirmeye giren kurumla ilişkisi bulunmayan uzmanlar tarafından yapıldığını söyledi. Kılıçarslan, “MÜDEK değerlendirmeleri sonucu verilen bu akreditasyon ile mühendislerin temel mühendislik altyapısının yanı sıra, takım çalışması, tasarım, iletişim, proje yönetimi gibi becerilere ve etik uygulamalarla ilgili bilgiye sahip olmaları konusunda da bir güvence anlamı taşımaktadır’ diye konuştu.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Rafet Kılınçarslan, daha sonra tüm akredite olan bölümlerin başkanlarına akredite belgelerini takdim etti.