PAÜ ile Milli Eğitim arasında işbirliği protokolü – D20Haber
20.05.2024, Pazartesi
18 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EĞİTİM
  4. /
  5. EĞİTİM
  6. /
  7. PAÜ ile Milli Eğitim arasında işbirliği...

PAÜ ile Milli Eğitim arasında işbirliği protokolü

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 31 Ekim 2017 Salı - 14:42Güncelleme: 31 Ekim 2017 Salı - 14:42
PAÜ ile Milli Eğitim arasında işbirliği protokolü

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) ile Denizli Milli Eğitim Müdürlüğü arasında öğrencilere milli, manevi, ahlaki ve kültürel değerlerin kazandırılması, öğretmenlerin mesleki ve akademik gelişimlerine katkı verilmesi amacıyla protokol imzalandı.

Denizli Valiliği’ndeki protokol imza törenine Vali Hasan Karahan, PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ ve İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz katıldı. Törende konuşan PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, protokol kapsamında sağlanacak işbirliğiyle öğrencilere milli ve manevi değerler kazandırılması yönünde gerekli eğitimlerin verilmesine katkı sağlanacağını söyledi.

Vali Hasan Karahan ise, her alanda olduğu gibi eğitim konusunda da işbirliğine ihtiyaç duyulduğu belirterek, “Zaten fiilen bu işbirliğini yürütüyoruz. Pek çok alanda üniversitemizle çok yakın ilişkilerimiz, işbirliğimiz var. Bunun sembolik olarak da böyle bir protokolle, özellikle okullarımızdaki eğitim konusunda üniversitemizin bize sağlayacağı destekleri imza altına aldık. Bundan sonra da birlikte çalışmamız devam edecek. Biliyoruz ki eğitim konusunda her zaman yapılması gereken bir eksiklik vardır. Biz daha iyiyi yakalamak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. İlimiz eğitim konusunda iyi bir durumda. Bu konuda gerçekten gurur duyuyoruz. Üniversitemiz 60 bini aşan öğrenci sayısı ile İlimizde önemli bir Kurum. Denizli’nin hemen hemen her alanında üniversitenin katkısı ve sorumluluğu var. Biz de bu işbirliğini Üniversitemiz, Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve diğer kamu kurumlarımızla daha ileri boyutlara taşıyacağız” dedi.

Haberin DevamıReklam




Konuşmaların ardından işbirliği protokolü Vali Hasan Karahan, PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ ve İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz tarafından imzalandı.

BUNLAR AMAÇLANIYOR

Protokol kapsamında, kurumların eğitimde işbirliği yaparak resmi ve özel temel eğitim ile ortaöğretim kademelerindeki öğrencilere milli, manevi, ahlaki, insani ve kültürel değerlerin kazandırılması, akademisyenlerin ve öğretmenlerin karşılıklı bilgi ve tecrübe paylaşımında bulunması, öğretmenlerin mesleki ve akademik gelişimlerine katkı verilmesi, fakülte öğrencilerinin öğretmenlik uygulamalarına katkı verilmesi, din eğitimi ve öğretiminde ortak verilerinden yararlanılması amaçlanıyor.