Üniversite mezunlarının iş bulmasını kolaylaştıracak iş birliği – D20Haber
20.04.2024, Cumartesi
13 °C / 18 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EĞİTİM
  4. /
  5. EĞİTİM
  6. /
  7. Üniversite mezunlarının iş bulmasını kolaylaştıracak iş...

Üniversite mezunlarının iş bulmasını kolaylaştıracak iş birliği

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 16 Kasım 2021 Salı - 11:04Güncelleme: 16 Kasım 2021 Salı - 11:38
Üniversite mezunlarının iş bulmasını kolaylaştıracak iş birliği

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) ile İŞKUR Denizli İl Müdürlüğü arasında, üniversite mezunlarının iş bulmalarını kolaylaştırmak amacıyla protokol imzalandı.

PAÜ ve İŞKUR Denizli İl Müdürlüğü, mezuniyet sonrası öğrencilerin iş bulmalarını kolaylaştırıcı eğitimler düzenleme konusunda bir protokol imzaladı. Protokol törenine PAÜ Rektörü Prof Dr Ahmet Kutluhan, rektör yardımcısı Prof Dr İbrahim Kısaç, İŞKUR İl Müdürü Fatih Işık, PAÜ Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof Dr Reşat Ceylan katıldı.

İŞKUR İl Müdürü Fatih Işık, imzalanan protokolün Denizli işgücü piyasası açısından önemli olduğuna dikkat çekti. Mezuniyet sonrası öğrencilerin iş piyasasına girişte nereden başlayacakları konusunda bilgilerinin kısıtlı olduğunu ifade eden Işık, bu protokol ile mezun öğrencilerin nereden başlayacakları ve nasıl yapacakları konusunda bir yol haritası çıkarmayı hedeflediklerini, özellikle istihdam garantili işbaşı eğitim programlarının mezun öğrenciler için yararlı olacağını belirtti.

PAÜ Rektörü Prof Dr Ahmet Kutluhan ise,  PAÜ’den mezun olan öğrencilerin iş başvurusu yaptığında mesleki tecrübeyle ilgili bir soru ile karşılaşmalarını istemediklerini, bu bağlamda yönetim olarak kurumlar arası işbirliğine açık olduklarını söyledi.