PAÜ Honaz Meslek Yüksekokulunda afet farkındalık eğitimi – D20Haber
28.04.2024, Pazar
14 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EĞİTİM
  4. /
  5. EĞİTİM
  6. /
  7. PAÜ Honaz Meslek Yüksekokulunda afet farkındalık...

PAÜ Honaz Meslek Yüksekokulunda afet farkındalık eğitimi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 16 Aralık 2023 Cumartesi - 11:48Güncelleme: 16 Aralık 2023 Cumartesi - 11:48
PAÜ Honaz Meslek Yüksekokulunda afet farkındalık eğitimi

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Honaz Meslek Yüksekokulunda öğrencilere muhtemel afet durumlarında alınacak önlemler hakkında “Afet Farkındalık Eğitimi” verildi.

Denizli İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından düzenlenen eğitime bölüm öğretim elemanları ve bölüm öğrencileri katıldı. Afet ve acil durum karşısında alınacak önlemlerin anlatıldığı Honaz MYO Konferans Salonu’nda düzenlenen eğitimde öğrencilere “AFAD Gönüllülük” projesi hakkında da bilgiler verildi.

AFAD eğitmenleri Mehmet Öneri ve Zeycan Tanrıkulu, afet ve acil durum öncesinde, sırasında ve sonrasında topluma katkı sağlayan kişilerden oluşan AFAD gönüllülüğü için çağrıda bulundu. Tanrıkulu, e-devlet üzerinden başvuruların alındığı ve başvuruda bulunan öğrencilere yönelik eğitim planlarının oluşturulduğunu belirtti.

Honaz MYO Müdür Yardımcısı, Büro Yönetimi ve Sekreterlik Bölüm Başkanı Öğr Gör Aytekin Çermik, Sosyal Sorumluluk dersi çerçevesinde öğrenciler tarafından planlanan eğitime katkıları için AFAD yetkililerine teşekkür etti. Kurumlarda verilen eğitimler vasıtasıyla afet bilinci kültürünün oluşturulması ve yaygınlaştırılması için bireyin, afetlere karşı duyarlılığının artırılmasının, deprem, heyelan, sel, çığ, yangın gibi afet durumlarına karşı hazır olunmasının hedeflendiğini ifade etti.

DENİZLİ (İHA)