PAÜ, Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi’nde 37. sırada – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
16 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EĞİTİM
  4. /
  5. EĞİTİM
  6. /
  7. PAÜ, Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi’nde...

PAÜ, Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi’nde 37. sırada

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 23 Aralık 2021 Perşembe - 11:14Güncelleme: 23 Aralık 2021 Perşembe - 15:58
PAÜ, Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi’nde 37. sırada

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ), TÜBİTAK’ın hazırladığı “2021 Yılı Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi”nde 37. sırada yer aldı.

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) öncülüğünde, 287 kurumun katkılarıyla hazırlanan “2021 Yılı Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi”nin sonuçları açıklandı. Bilimsel teknolojik araştırma yetkinliği, fikri mülkiyet havuzu, iş birliği ve etkileşim ile ekonomik ve toplumsal katkı olmak üzere 4 boyutta 23 göstergeye göre yapılan sıralamada PAÜ, endeksin 37. sırasında yer buldu.

PAÜ Rektörü Prof Dr Ahmet Kutluhan, endeksle ilgili “Girişimci beyinlerin, yeni iş fikirlerinin nihai ürüne dönüştürülebilmesi konusunda projelerini birer birer hayata geçiren üniversitemiz, şehrimizin tüm kesimlerinden aldığı güç ve ortaklıklar ile yeni fikirlere rehber olmaya devam edecektir. Sanayinin Ar-Ge taleplerine yanıt vermeyi sürdüren üniversitemiz, Pamukkale Teknokentimiz ile birlikte girişimci beyinlerin yenilikçi fikirlerini hayalin birkaç adım ötesine götürmelerinde elinden gelen desteği vermeye, bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da hazırdır” açıklamasını yaptı.

Kutluhan, PAÜ yönetimi olarak TÜBİTAK ve diğer kurumların hazırladığı performans değerlendirme raporlarını önemsediklerini, her yıl performansı bir üst seviyeye çıkarmak için gayret gösterdiklerini sözlerine ekledi.