PAÜ ekipleri, İstanbul Uluslararası Buluş Fuarı’nda 3 ödül kazandı – D20Haber
20.04.2024, Cumartesi
13 °C / 18 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EĞİTİM
  4. /
  5. EĞİTİM
  6. /
  7. PAÜ ekipleri, İstanbul Uluslararası Buluş Fuarı’nda...

PAÜ ekipleri, İstanbul Uluslararası Buluş Fuarı’nda 3 ödül kazandı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 1 Ekim 2021 Cuma - 09:17Güncelleme: 1 Ekim 2021 Cuma - 09:21
PAÜ ekipleri, İstanbul Uluslararası Buluş Fuarı’nda 3 ödül kazandı

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) ekipleri, 6. İstanbul Uluslararası Buluş Fuarı’nda (ISIF’21) üç ödül kazandı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Türk Patent ve Marka Kurumu, Dünya Fikir Mülkiyet Teşkilatı (WIPO), Avrupa Patent Ofisi (EPO) ve Uluslararası Buluşçular Birliği Federasyonu (IFIA) ana sponsorluğunda düzenlenen 6. İstanbul Uluslararası Buluş Fuarı’na PAÜ ekipleri 4 çalışmayla katıldı. Bunlardan 3’ü ödül kazandı.

“AKILLI PANSUMAN”A EN İYİ AKADEMİSYEN ÖDÜLÜ

PAÜ Teknoloji Fakültesi Biyomedikal Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof Dr Ahmet Koluman ile öğrenciler Mahmed Sari Njjar ve Rezzan Yardımcı, “Akıllı Pansuman” çalışmayla “WIPO En İyi Akademisyen Buluş Altın Ödülü”nü kazandı. Ödül kazanan çalışmayla, kronik ve diyabet yaralarında iyileşme süresinin azaltılması ve yangıya ait bulguların azaltılarak hasta konforunun artırılması tasarlandı.

“YAPAY KULAK ZARI”NA ALTIN MADALYA
PAÜ Teknoloji Fakültesi Biyomedikal Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç Dr Cumhur Gökhan Ünlü ile öğrenciler Aleyna Akçay, Çiğdem Yener, Elif Gökoğlan, Hatice Dilay Yazıcı, Hatice Nur Koyun ve Sinem Karatekin tarafından geliştirilen “Grafen-Manyetik Nano Parçacık Kompozit Yapılı Yapay Kulak Zarı” isimli patent de altın madalyanın sahibi oldu.

“KANAMA TAKİP PEDİ”NE BRONZ MADALYA

PAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof Dr Sevgi Özkan ve Denizli Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Hatice Gencer Alsancak tarafından geliştirilen “Kanama Takip Pedi” isimli patent ise ISIF’21’de bronz madalyanın sahibi oldu.