PAÜ, bilimsel atıf indeksi ESCI’de yer aldı – D20Haber
26.04.2024, Cuma
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EĞİTİM
  4. /
  5. EĞİTİM
  6. /
  7. PAÜ, bilimsel atıf indeksi ESCI’de yer...

PAÜ, bilimsel atıf indeksi ESCI’de yer aldı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 12 Nisan 2018 Perşembe - 16:49Güncelleme: 12 Nisan 2018 Perşembe - 16:49
PAÜ, bilimsel atıf indeksi ESCI’de yer aldı

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Eğitim Fakültesi Dergisi, Clarivate Analytics tarafından yayımlanan “Web of Science” kapsamındaki bir bilimsel atıf indeksi olan ESCI’de yer almaya hak kazanarak, indekste yer alan dört Türk üniversitesinden biri oldu.

Dünyanın her yerinden bilimsel çalışmaların yer aldığı ESCI indeksinde yer alacak olan PAÜ Eğitim Fakültesi Dergisi’nin uluslararası alanda tanınırlığı artacak. Dünya genelinde eğitim ve eğitim araştırmaları ESCI kapsamında taranan 503 dergiden biri olan PAÜEğitim Fakültesi Dergisi, Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi, Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi, Ankara Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi ile birlikte indekste yer alan dört Türk üniversitesinden biri olma özelliği taşıyor.

PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, bilimsel çalışmaların üst seviye indekslerde yer almanın uluslararası düzeyde tanınırlığının artırılmasının katkı sağlayacağını belirtti. Bağ, 1996 yılından beri basılan PAÜ Eğitim Fakültesi Dergisi’nin niteliğinin ve kalitesinin artırılması için bugüne kadar emek vermiş tüm editörlere, katkı vermiş tüm akademisyenlere teşekkür etti.