Eğitim-İş Sendikası 2 Nolu Şube Başkanı Tahir Çetin, konuyla ilgili açıklamasında, Milli Eğitim’de plansızlığın artarak devam ettiğini, il merkezinde öğrenci sayısının sürekli artmasıyla birlikte gelişigüzel çözümlerle yeni sorunlara davetiye çıkarıldığını ifade etti.
Okulların birçoğunda derslik yetersizliği baş gösterdiğini, depreme dayanıksız binaların bir kısmında eğitim-öğretime devam ederken güçlendirme ve tadilat çalışmalarına başlandığını kaydeden Çetin, “İl Milli Eğitim Müdürlüğünün ellinde bu kadar sayısal veri, öğrencilerin yıllara göre sayıları varken, okul binalarının depreme dayanıksız raporları dururken, zamanında tedbir almamak bir sorumsuzluk örneğidir” ifadelerini kullandı.
Bunlardan bir tanesinin Denizli Lisesinde ortaya çıktığını bildiren Çetin, 3 farklı binada eğitim verildiğini, 2006’dan bu yana çürük raporu olan C blokta yıkım kararı bulunduğunu, A blokta ise güçlendirme yapılacağını, dolayısıyla yeni dönemde yerleştirilecek ve halen eğitime devam eden öğrencilerin bir bölümünün açıkta kalacağını, okulun tarihi binasında ikili eğitime geçilse bile 5 derslik açığı ortaya çıkacağını dile getirdi.
Pamukkale Halk Eğitimi Merkezi Binası’nın dersliğe dönüştürülmesinin çözüm olarak sunulduğunu belirten Çetin, şunları kaydetti:
“Bu çözüm değil, yeni sorunlara davetiye çıkarmaktır. Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü Binası, Denizli Lisesinin derslik gereksinimini çözmez. Halk eğitimin fiziki yapısı örgün eğitime uygun dersliklerden oluşmuyor. Küçük ve farklı planlarda derslikleri bulunmakta.
Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü Binası için İş Sağlığı Güvenliği raporu var mıdır? Örgün eğitime uygunluk raporu düzenlenmiş midir?
Halk Eğitim Müdürlüğü Binasını taşıyacağınız ek bina (FETÖ’den el konulan eski dershane binası) yüzlerce usta öğreticiye yetecek midir? Halk Eğitimin eğitim öğretim faaliyetlerine uygun mudur?
Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü bünyesindeki araç gereç ve donanımları, onlarca dikiş makinası ve tezgahları hurdacıya mı vereceksiniz?
Gerçekten çözüm aranıyorsa bir an önce derslik ve okul yapımı için adımların atılması gerekmektedir. Öğrenci sayısı kapasitenin çok çok altındaki İmam Hatip Liselerinde birleştirme yapılarak yeni bina sağlanabilir.
Denizli Lisesinin bahçesine prefabrik bina yaparak acil derslik gereksinimi sağlanabilir. Denizli Lisesinin yeni sınıfları bir yıl süreyle başka okullarda misafir edilebilir.
Başta sayın Valimize ve yetkililerimize sesleniyoruz: Bir çözüm üretirken iki yeni sorun oluşturmayın!”