Özel okul ücretlerinin belirlenmesinde yeni düzenleme – D20Haber
28.04.2024, Pazar
16 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EĞİTİM
  4. /
  5. EĞİTİM
  6. /
  7. Özel okul ücretlerinin belirlenmesinde yeni düzenleme

Özel okul ücretlerinin belirlenmesinde yeni düzenleme

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 6 Ağustos 2023 Pazar - 13:51Güncelleme: 6 Ağustos 2023 Pazar - 13:51
Özel okul ücretlerinin belirlenmesinde yeni düzenleme

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliğinde düzenleme yaptı. Yönetmelik ile özel okul ücretlerinin belirlenmesine ilişkin düzenleme yapıldı

MEB Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliğinde yapılan değişikliğe göre, özel okullarda ara sınıfların eğitim ücreti belirlenirken bir önceki yıl ilan edilen, mevcut öğrenciler için ise kayıt sözleşmesinde yer alan ücret dikkate alınacak.

EB Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Yeni düzenlemeyle okulların ara sınıflarının eğitim ücreti belirlenirken bir önceki eğitim öğretim yılında ilan edilen ücret, okulda devam eden öğrencilerin eğitim ücreti belirlenirken ise öğrenci kayıt sözleşmesinde belirlenen ücret dikkate alınacak.

Yönetmelikte yer verilen ifadeye göre, "bu ücretlere (bir önceki yılın ortalama yurt içi ÜFE+bir önceki yılın ortalama TÜFE)+5 oranından fazla artış yapılamayacak."

ZEKA TESTİNE GÖRE ÖĞRENCİ SEÇİMİ YAPILAMAYACAK

Yönetmelik kapsamında özel okullar ve kurslardaki kontenjan, çalışma takvimi, çalışma saati, öğrenci ve kursiyer kayıt işlemlerine yönelik düzenlemelere de gidildi.

Buna göre, okullar, kayıt ve nakil işlemlerinde zeka testi ve benzeri uygulamaların sonuçlarına göre öğrenci seçimi yapamayacak. Özel okullarda tam gün eğitim öğretim yapılacak.