Okullarda EDEP çalıştayı yapılıyor – D20Haber
04.05.2024, Cumartesi
11 °C / 23 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EĞİTİM
  4. /
  5. EĞİTİM
  6. /
  7. Okullarda EDEP çalıştayı yapılıyor

Okullarda EDEP çalıştayı yapılıyor

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 20 Haziran 2017 Salı - 10:59Güncelleme: 20 Haziran 2017 Salı - 10:59
Okullarda EDEP çalıştayı yapılıyor

Milli ve manevi değerlere sahip, sorumluluk ve inisiyatif alabilen, yenilikçi ve gelişime açık nesil yetiştirmek amacıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan Eğitimde Değerler Eğitimi Programı (EDEP) ile ilgili çalışmalar okullarda düzenlenen çalıştaylarla ele alınıyor.

Sevil Kaynak Ortaokulu’nda düzenlenen çalıştayla ilgili açıklama yapan İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, “EDEP, sınıflarda uygulanan bir programdır. EDEP ile milli ve manevi değerlerimizi gelecek nesillere bir bütünlük için aktarmak hedeflenmektedir. EDEP Programının ana hatlarını oluşturan saygı, vatanseverlik, demokrasi, sorumluluk, sabır, adalet, çalışkanlık ve empati temaları birer ay boyunca sınıflarda öğretmenler tarafından işlenmiştir. Sınıflarda işlenecek olan temalar kazanım ve göstergeleri ile birlikte ele alınıp değerlendirilmiştir” dedi.

Yapılan çalışmaların aynı zamanda mektupla velilere bildirildiğini kaydeden Oğuz, programın güçlü ve zayıf yönlerinin tespiti, geliştirilip daha işlevsel hale getirilmesi amacıyla idareci ve öğretmenlere yönelik anket çalışması gerçekleştirildiğini, bunların 23 Haziran’a kadar sürecek çalıştaylarda değerlendirileceğini belirtti.

Mesleki Çalışmaların önemine de değinen Oğuz, “Öğretmenlerimiz uzun süren eğitim-öğretim yılı maratonunun ardından okulların tatile girmesi ile birlikte, 2 haftalık bir yaz dönemi mesleki çalışma yapıyor. Buradan tüm öğretmenlerimizi yaptıkları güzel çalışmalardan ve ilimiz eğitimine önemli katkılarından dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.