Okula veda tatile merhaba – D20Haber
18.05.2024, Cumartesi
17 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EĞİTİM
  4. /
  5. EĞİTİM
  6. /
  7. Okula veda tatile merhaba

Okula veda tatile merhaba

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 8 Haziran 2017 Perşembe - 14:49Güncelleme: 8 Haziran 2017 Perşembe - 14:49
Okula veda tatile merhaba

Eğitim-öğretimde 2016-2017 yılı yarın sona erecek. Denizli’de bin 66 okulda öğrenim gören 184 bin 97 öğrenci ile bu okullarda görev yapan 14 bin 135 öğrenci, son kez çalacak ders ziliyle uzun bir tatile girmeye hazırlanıyor.

Eğitim-öğretim yılının tamamlanması dolayısıyla bir açıklama yapan İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, bir dönem boyunca okul yöneticilerinin, öğretmenlerin, anne ve babaların, çocukların yarınlara daha iyi, daha bilgili, daha donanımlı yetişmeleri için ellerinden gelen çabayı gösterdiğini belirtti.

Büyük Önder Atatürk’ün hedef olarak koyduğu muasır medeniyet seviyesine çıkmanın tek ve vazgeçilmez yolunun eğitim olduğunu vurgulayan Oğuz, öğretmenlere “Eğitim iyi yetişmiş eğitimcilerle yürür. Bu önemli göreviniz gereği bu yılın değerlendirmesini ve gelecek yıla yönelik planlarınızı yapmalısınız. Eğitimdeki yeni yaklaşımları ve eğitim programlarındaki değişiklikleri yakından takip etmeniz gerekmektedir. Geleceğimizin mutlu ve güçlü toplumu sizin eseriniz olacaktır. Bu uğurda bütün gücünüzle çalışacağınıza yaz tatilinizi kendinizi geliştirme adına iyi değerlendireceğinize inancım tamdır” diye seslendi.

Haberin DevamıReklam




“KARNE NOTLARI ÇOCUĞUNUZDAN DAHA ÖNEMLİ DEĞİL”

Velilere de seslenen Oğuz, “Çocuklarınızın karnelerini değerlendirirken; karnenin çocuğunuzun okuldaki derslerde yaptığı çalışmaların notlarla ifade edildiği bir belge olduğunu ve hiçbir zaman çocuğunuzdan daha önemli olmadığını unutmayarak bir değerlendirme yapmalısınız. Öğrencilerimizin başarılarını arttırmak onları daha iyi yerlerde görmek istiyorsak onlara olan desteğimizi hissettirmemiz gerekecektir. Birçok yönden sağlıklı bireylerin yetişmesi ancak sağlıklı ailelerde mümkün olabilmektedir. Siz anne-babalarında bu bilinçle hareket ederek tatil boyunca öğrencilerimize yol göstererek öğrencilerimizin eksiklerini gidermeleri, öğrendikleri bilgileri unutmamaları konusunda yardımcı olacağınıza inanıyorum” dedi.

“KİTAP OKUYUN, EKSİKLERİNİZİ GİDERİN”

Öğrencilerden tatili iyi değerlendirmelerini isteyen Oğuz, “Yakın bir gelecekte ülke yönetiminde söz sahibi olacak ve Türkiye Cumhuriyetini omuzlarınızda sizler yükselteceksiniz. Bunun bilincinde olarak tatilinizde dinlenmekle ilgili planlarınızı yaparken, yıl boyu yoğun emekler vererek öğretilen ve öğrendiğiniz bilgilerin unutulmaması, eksik bilgilerinizi tamamlamanız, tekrarlar yaparak kalıcı hale getirerek, toplumun bilgili, kültürlü ve aydın bireylerine dönüşebilmeniz için tatil etkinlikleri arasında kendi tercihlerinize uygun kitaplar okumayı da ihmal etmeyiniz” diye konuştu.