“Okul-Sektör İş Birliği” protokolü imzalandı – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
17 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EĞİTİM
  4. /
  5. EĞİTİM
  6. /
  7. “Okul-Sektör İş Birliği” protokolü imzalandı

“Okul-Sektör İş Birliği” protokolü imzalandı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 3 Mayıs 2018 Perşembe - 15:44Güncelleme: 3 Mayıs 2018 Perşembe - 15:44
“Okul-Sektör İş Birliği” protokolü imzalandı

Denizli'de meslek liselerinin niteliğinin artırılması için İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile 43 sektör temsilcisi arasında Okul-Sektör iş birliği protokolü imzaladı.

Denizli Valisi Hasan Karahan, Bereketler Toplantı ve Sergi Salonu'nda gerçekleştirilen imza töreninde yaptığı konuşmada, mesleki eğitimle ilgili çok eksiğin olduğunu söyledi.
Karahan, "Maalesef çalışmayı biraz hakir gören bir medeniyetten geliyoruz. Konuşmaya gelince herkes söylüyor ama iş uygulamaya gelince herkes masa başı iş istiyor. Bu konuda sınırları zorlamamız lazım. Çalışmadan, üretmeden modern dünyada yer almamız mümkün değil." dedi.

Denizli İl Milli Eğitim Müdür Mahmut Oğuz da meslek liselerine devam eden öğrencilerin iyi yetişmesi için sektör temsilcilerinin desteğine ihtiyaç olduğunu belirtti.
Denizli'de bugün yaklaşık 53 bin lise öğrencisi olduğunu ifade eden Oğuz, "Toplam 55 meslek lisemizde 26 bin civarında da meslek lisesi öğrencimiz var. Gelişmiş ülkelerde meslek liselerinin genel orta öğretime oranı yüzde 70 iken Türkiye'de yüzde 40 seviyesinde. Biz Denizli olarak yüzde 50'lere yaklaşmış durumdayız. Bizim için öğrenci sayısının artmasından ziyade nitelik önemli. Okullardaki niteliği de sektör temsilcilerinin desteğiyle yükselteceğiz." diye konuştu.


Yapılan konuşmaların ardından sektör temsilcileriyle iş birliği protokolü imzalandı.
İmzalanan protokolle 43 iş adamı ve sektör temsilcisi, Denizli kent merkezinde bulunan 12 meslek lisesinde eğitim gören öğrencilerin gelişimine katkı sağlayacak.